Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

VIDEO: Bruno Marić zatražio od HNS-a da ga suspendira

Nogometni sudac Bruno Marić, kojega UEFA sumnjiči za namještanje prve utakmice finala Kupa iz 2009. između Dinama i Hajduka (3:0), zatražio je danas od Hrvatskoga nogometnog saveza (HNS) da ga suspendira kako njemu i sudačkoj organizaciji ne bi nanio štetu do završetka tog slučaja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marić, kojega je jučer u Zagrebu gotovo tri sata ispitivao UEFA-in istražitelj, istodobno je i od HDZ-a, čiji je istaknuti član, zatražio da njegov status predsjednika daruvarskoga Gradskog odbora te stranke stavi u mirovanje.

>> Srebrić najavio mogućnost oduzimanja Kupa Dinamu i bacanje u niži rang

U zamolbi za zamrzavanje statusa u stranci Marić kaže kako ne želi da u razdoblju u kojem ću očito morati dokazivati svoju nevinost stranka trpi bilo kakvu političku štetu. Tvrdi da nema nikakve veze s namještanjem utakmice te da nikada nije sudjelovao u nečasnim radnjama ni u sportu ni u civilnom životu.

U Marićevu dopisu HDZ-u stoji kako je svjestan činjenice da je taj slučaj 'medijski eksponiran' i da je tek jučer iz priopćenja HNS-a doznao da u tom disciplinskom postupku ima status osumnjičenika te moli da se njegov status u Gradskom odboru stranke, Županijskom odboru i predsjedništvu Županijskog odbora stavi u mirovanje do završetka tog slučaja.

Marić jučer nakon ispitivanja u Kući nogometa u Rusanovoj ulici nije bio raspoložen za izjavu, no najavio je da će o ispitivanju i cijelom slučaju više reći na konferenciji za novinare.

HNS je jučer najavio da će uskoro sazvati svoju disciplinsku komisiju koja će provesti postupak i odlučiti o statusu suca Marića i sportskog direktora Dinama Zorana Mamića, koji je osumnjičen u istom slučaju.

Najvećim skandalom u povijesti hrvatskog nogometa zgrožen je i ministar Fuchs.

'Ako je istina, je grozno, ali nadajmo se da će se završiti na način da naši nisu upleteni, ali neka istražni organi rade svoj posao', rekao je ministar sporta.

Istražni organi iz Bochuma zasad su samo potvrdili da se istraga prošlogodišnje utakmice finala Kupa provodi, i sve proslijedili njemačkom tužiteljstvu. Iako jasno stoji da su i Marić i Mamić osumnjičeni, Mamić i njegova odvjetnica i dalje tvrde da se radi o zabludi.

Zoran Mamić se, pak, javio sms-om:

'Ne ljutim se na vas, ali očito je da me svi vi smatrate budalom. Rekao sam na dvije 'pressice' istu stvar i pokazao vam službeni zapisnik sa razgovora u Nyonu i stvarno nemam više ništa za dodati, niti ću na tu temu više govoriti. Lijepi pozdrav Zoran.

Nogometna vlada i danas ga demantira. Tvrde, njegov status dobili smo od disciplinske komisije UEFA-e.

'Te informacije su provjerene i sigurne, i prema tome da bome da savez iza toga stoji, izjavio je predsjednik HNS-a.

- Što ćete sad dalje napraviti s gospodinom Mamićem?

'Mi ćemo u svakom slučaju reagirati na taj način da ćemo provjeriti i kod UEFA-e i na svim mjestima koja su neophodna, ja ću između ostaloga sljedeći tjedan skočiti do Ženeve. To nama nije neuobičajeno da odemo provjeriti i riješiti na centralnom dijelu tamo gdje treba da se radi', objasnio je Vlatko Marković.

U hrvatskom nogometu očito treba početi temeljito čišćenje. Sankcije su poznate. Bruni Mariću i Zoranu Mamiću prijete suspenzije. Dinamo bi pak, ako im se dokaže krivnja, mogao ostati bez titule pobjednika Kupa, ili izbačen u niži rang natjecanja. Sljedeća je na potezu je disciplinska komisija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider