Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

'Znate kako su Sanader i Glavaš mijenjali kutije, pa su završili u zatvoru'

Predsjednik ZNS-a Ivan Brleković Markulinovu sjednicu nazvao je protustatutarnom i nelegalnom

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik Udruge prvoligaša Robert Markulin danas se oglasio javnim priopćenjem u kojem je obznanio da je prošao njegov prijedlog da Udrugu na Izbornoj skupštini 17. prosinca predstavljaju čelni ljudi Intera i Osijeka, Branko Laljak i Robert Špehar.

>> Definitivna pobjeda Markovića: Udrugu će predstavljati Laljak i Špehar

>> 'Šuker je potpuno kompromitirao svoje ime!'

>> I dr. Ivo na utakmici s PAOK-om: 'Crveni Split' podržao Markovića i Mamića!

>> Marković siguran pobjednik: Je li moguće? Štimac 'miniran' u Splitu!

>> Štimac izgubio veliku bitku: Sve odluke u korist Markovića!

Markulin je istakao da je za njegov prijedlog glasovalo devet klubova, dok ih se sedam nije izjasnilo. Naravno, radi se o klubovima koji podržavaju Igora Štimca u utrci s Vlatkom Markovićem za novog predsjednika HNS-a.

Međutim, danas se u medijima pojavila informacija kako je Igor Štimac podnio kaznenu prijavu protiv Markulina tvrdeći da je glasovanje putem telefaxa nelegalno.

Brleković: Nelegalno je glasovanje putem telefaxa, telefona i maila

S njim se slaže i Ivan Brleković, predsjednik Nogometnog saveza Zagrebačke županije, koja podržava Štimca, ali kaže da njemu nije poznato da je Štimac podnio nikakvu kaznenu prijavu.

„Sve ovisi o tom što propisuje Statut kao najviši pravni akt. Ako tamo piše da je glasovanje putem telefona, telefaxa i maila nedopušteno, onda je valjda sve jasno“, objasnio je Brleković, poznati zagrebački odvjetnik i vrstan pravnik.

Javio se i Branko Laljak koji kaže da se može neposredno odlučivati, dakle putem telefona ili telefaxa, bez obzira što u novom statutu to nije striktno navedeno jer, kako kaže, to stoji u poslovniku od radu skupštine Udruge.

Glavni tajnik Udruge Nevenko Herjavec, koji također podržava Štimca, 11. prosinca poslao je telefax Izbornoj komisiji HNS-a, svim klubovima HNL-a i medijima dopis u kojem osporava odluku Markulina o sazivanju sjednice skupštine Udruge.

No, Markulin u priopćenju podsjeća da su se slične odluke donosile i u mandatu Igora Štimca na mjestu predsjednika Udruge, pa navodi da se putem telefaxa glasovalo 25. veljače 2009. Prilikom izbora Marija Rubeše za zastupnika skupštine HNS-a te da je Nevenko Herjavec 17. srpnja 2010. proveo istovjetno glasovanje o imenovanju Ivana Heraka za dopredsjednika i zastupnika u skupštini HNS-a.

Brleković:  'Markulinova sjednica je apsolutno protustatutarna'

Brleković dopušta mogućnost i da se prije tako glasovalo, ali upozorava da to ne znači da to nije protustatutarno:

„Objasnit ću to vrlo plastično. To što je netko opljačkao banku i nije uhvaćen, ne znači da je pljačkanje banaka dopušteno. Onaj tko je prije proveo takvog glasovanje, treba jednako odgovarati kao i onaj koji je to sada učinio“, jasan je Brleković i dodaje:

Markulinova sjednica je apsolutno protustatutarna, nelegalna i nema pravno uporište. Za sada Udruga ne daje ni jednog predstavnika na Izbornu skupštinu.“

Svoj pravorijek o cijelom slučaju trebala bi dati Izborna komisija HNS-a koja je do sada više-manje sve odluke donosila u korist Markovića. Brleković kaže da ne može vjerovati kako će Izborna komisija na čelu sa Stankom Hautzom uvažiti Markulinov izbor dvojice kandidata Udruge, ali ako se to ipak dogodi, kaže da postoje više instance gdje se ta odluka može srušiti:

Brleković: 'Ne mogu vjerovati da će si Hautz dopustiti takvu blamažu'

„Onda se sve može poslati na dodatnu arbitražu, ali moguće je pokrenuti i upravni i inspekcijski nadzor od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Problem je što je ostalo malo vremena do Izborne skupštine, no budući da je riječ o notorno protustatutarnom aktu, ne mogu vjerovati da će si Hautz dopustiti takvu blamažu i to ovjeriti kao valjano“, ispričao nam je Brleković koji je sve donedavno bio jedan od najbližih suradnika Vlatka Markovića i Zorislava Srebrića, ali onda se odlučio podržati Štimca.

Brleković: 'Sve ovo me podsjeća na 7. sabor HDZ-a'

Sve ovo skupa što se događa jedna je velika sramota, ali valjda to tako mora biti“, umornim i pomalo defetističkim glasom rekao je Brleković koji je, čini se, svjestan da je osovina Marković – Mamić ipak prejaka na „svim poljima“, no ipak još se ne predaje:

„Pričekajmo Izbornu skupštinu, ali sve ovo me podsjeća na 7. sabor HDZ-a kada je na čelo stigao dr. Ivo. Znate kako se to u Lisinskom radilo? Malo je Glavaš zamijenio kutije s glasovima , pa je Ivo pobijedio, a danas su obojica u zatvoru“, smijući se zaključio je Brleković.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider