Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Počele pripreme Dinama

Brezovec i Mesarić 'otpadnici', Sammir još u Brazilu!

Krenule su ljetne pripreme Dinama, a na prvom treningu pojavilo se 16 igrača…

Uz buku bagera koja je dopirala s glavnog maksimirskog travnjaka započele su ljetne pripreme Dinama. Na pomoćnom terenu Hitrec-Kacian pojavilo se 16 nogometaša 'modrih', među kojima su bili i najnovija pojačanja Ivan Krstanović, Jerko Leko i Mehmed Alispahić. Sedmorica reprezentativaca (Tomečak, Vrsaljko, Badelj, Ademi, Kramarić, Kovačić i Beqiraj) priključit će se momčadi u četvrtak kada se polazi za Roglu, dok je Sammir dobio slobodno do srijede. Navodno se još uvijek nalazi u Brazilu. Filip Lončarić ima problema s virozom, a Pedro Morales s leđima, pa je trenirao po posebnom programu. Od prije je poznato da se Miroslav Slepička vraća u prašku Spartu.

"Krenuli smo čvrsto u pripreme. Odmah smo imali zahtjevan trening. Objasnio sam igračima što se od njih očekuje, ali željeli smo i djelima pokazati koliko smo ozbiljno pristupili projektu“, izjavio je trener Dinama Krunoslav Jurčić.

Na treningu su se pojavili Mathias Chago i Ivan Palić, što znači da ostaju u 'modrom kadru'. Međutim, tko su 'otpadnici'?

"Leon Mesarić se vraća u Lokomotivu, a Josip Brezovac je u razgovorima za odlazak. Ne znam koliko su daleko otišlo u detaljima“, otkrio je trener Dinama Krunoslav Jurčić.

"Skenderu je istekao ugovor. Iza Kelave i Lončarića treći vratar će biti Zelenika. Carlos je s nama do onog trenutka dok ne nađemo stopera“, pojasnio je Jurčić, koji je već izrazio želju da ima kompletnu momčad na raspolaganju do odlaska na Roglu, no čini se da pojačanja neće stići u željenom roku.

"Nije problem, možemo pričekati koji dan“, kaže Jurčić, a na najnovije spekulacije kako su u tijeku pregovori sa BiH reprezentativcem Emirom Spahićem, ali i Domagojom Vidom i Josipom Šimunićem, odgovara:

"Novinari su uglavnom 'probili' sva imena. Igrače koje spominjete imaju ugovore sa svojim klubovima, tako da o detaljima ne mogu govoriti“, zaključio je Jurčić.

Dinamo u subotu, u 18.00, očekuje prva pripremna utakmica, a protivnik će biti slovenski klub Šmarje.

Više o

Nastavi čitati

Nastavi čitati