Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tko odlazi, a tko ostaje?

U Hajduku ljuti na Keruma: Zbog Thompsona ostali bez 400 tisuća kuna!

Novo produženje ugovora predstavili su u Hajduku, predsjednik Marin Brbić dogovorio je suradnu s Goranom Jozinovićem do 2015. godine...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''Goranu je ugovor istjecao 2014. godine, produžio je ugovor do 2015. godine. S Milićem smo se dogovorili za pet minuta, a s Goranom za 2,5 minute'', kazao je Brbić.

Naravno, to ne znači da će Jozinović ostati u Hajduku. Stigne li prava ponuda neće se Hajduk puno misliti.

''Naša želja je da ostane još godinu, ali to ne mogu sa sigurnošću tvrditi. Znate u kakvim vremenima živimo u u kakvoj je financijskoj situaciji Hajduk'', kazao je Brbić.

Jozinović je zadovoljan produženjem ugovora.

''Sretan sam zbog produžetka suradnje, Hajduk je moj život, drago mi je da ćemo nastaviti zajedno. Svi znamo kakva je situacija, ako dođe neka ponuda koju ne možemo odbiti onda ćemo vidjeti. Meni se nigdje ne žuri, lijepo mi je u Hajduku, ne forsiram odlazak, to sam dokazao i ovim potpisom'', rekao je Jozinović.

Osvrnuo se na dvoboje s Lokomotivom.

''Odradili smo dobro prvu utakmicu, šteta što smo primili taj gol iz naše pogreške. Lokomotiva nam nije ni zapucala prema golu. Sad trebamo u Zagrebu ponoviti ovo izdanje, osvojiti Kup. Igramo s njima u nedjelju prvenstvenu utakmicu, bilo bi dobro pobijediti, napuniti se samopouzdanjem'', zaključio je Jozinović.

Brbić je pričao o kadru igrača za slijedeću sezonu. Ugovor ističe Rubenu Limi.

''S Limom smo pokušali razgovarai u više navrata, njegov menadžer traži visoke uvjete, koje ne možemo pratiti. Najverojatnije će nas ovo ljeto napustiti'', kazao je Brbić.

Andrijaševiću i Maloči ugovor također ističe 2014. godine.

''S Andrijaševićev razgovori traju, još se nismo dogovorili što ne znači da nećemo. Cilj nam je i Franka zadržati još jednu sezonu. Maloča je u ovom trenutku bliži odlasku nego ostanku, premda nemamo ponudu koja bi nas zadovoljila. Sjest ćemo i razgovarati s Marijom i njegovim zastupnikom Pašalićem, koji ima visok udio u transferu'', izjavio je Brbić.

Lovre Kalinić? Filip Ozobić?

''S Kalinićem smo blizu dogovora, ne očekujem probleme. Ozobiću istječe ugovor, na posudbi je i u ovom trenutku nije u prvom planu Hajduka. Ako će ostati isti uvjeti onda nismo zainteresirani za nastavak suradnje, ne zbog njegovih igračkih kvaliteta, već zbog uvjeta, koji nas ne zadovoljavaju'', rekao je Brbić.

Mirko Oremuš?

''Vidjet ćemo'', kratko će Brbić.

Ivan Vuković?

''Nadamo se njegovom transferu ovog ljeta'', rekao je Brbić.

Paralelno s produženjima ugovora Hajduk radi i na dolasku nekih igrača, na dovođenju sportskog direktora. U transfere su se uključili i neki članovi Nadzornog odbora, koji igračima šalju sms poruke i zovu ih u Poljud.

''Radimo, radimo, ali to nije za javnost. Tko zove igrače? Neki članovi Nadzornog odbora? Ne znam'', kazivao je Brbić.

Ponovio je tko trenutno slaže stručnu križaljku.

''Struka Hajduka su trener i njegovi stručni stožer, koordinator u omladinskoj školi i ja. Istina, ne miješam se puno u struku, zar neki nisu pisali da se ne razumijem u nogomet'', objasnio je predsjednik 'bijelih'.

Brbić je reaigrao i na odluku gradonačelnika Željka Keruma da Marku Perkoviću Thompsonu dopusti koncert na Poljudu, s tim da Hajduku uplati 100 tisuća kuna. Kerum je, naime, u četvrtak zajedno s Thomsponom održao veliku tiskovnu konferenciju na travnjaku Poljuda i najavio koncert.

''Hajduku je uskraćena mogućnost zarade. Mi smo već prije imali otvorene razgovore s Thompsonom i organizatorom Mrduljašem, ponudili smo im ekonomsku cijenu po kojoj iznajmljujemo Poljud. Njima je to bilo visoko, premda smo im dali povoljniju cijenu nego drugima (na Poljudu se ovog ljeta, tijekom srpnja održavaju još dva koncerta, nap.a.). Grad ima pravo na ovo što je napravio, sve je u skladu s ugovorom, ali nije to u redu prema klubu u trenutku kada Hajduku treba svaka kuna'', rekao je Brbić.

Ipak, Kerum je osigurao 100 tisuća kuna za Hajduk od tog koncerta.

''Hajduk je trebao dobiti četiri-pet puta više, a mi smo bili u pregovorima s Thompsonom i Mrduljašem'', izjavio je prvi čovjek Hajduka..

Usput je dodao kako će Hajduk igrati svoje europske utakmice na Poljudu premda su dva koncerta u srpnju ostavljala upitnike. Rezervni teren postoji.

''Ima Dugopolje, snaći ćemo se. Ma, igrat će se na Poljudu'', zaključio je Brbić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider