Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hrvatskoj dva mjesta

Blizu dogovora: Regionalna futsal liga već ove jeseni?

Regionalna futsal liga mogla bi već ove jeseni krenuti u svoju premijernu sezonu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prema završnim dogovorima osnivača, gledatelji bi već ove jeseni mogli gledati najbolje klubove iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Mađarske, Austrije, Slovačke. Cijeli projekt bi trebao ugledati svjetlo dana za 30 dana na konferenciji u Zagrebu kada će se jedanaest klubova regije opredijeliti za igranje u prvoj regionalnoj futsal ligi u Europi.

Nakon toge uslijedit će razgovori sa predstavnicima saveza koji bi svojom suglasnošću samo formalizirali potporu krovne organizacije UEFA-e. U svojoj prvoj sezoni liga bi bila pozivna i u njoj bi sudjelovali sljedeći klubovi: HRVATSKA (2): Nacional, Brodopslit inženjering, ITALIJA (2): Marca, Luparense, AUSTRIJA (2): Stella Rossa Wienna, Wiener Neustadt, SLOVENIJA (2): Oplast, Litija, MAĐARSKA (2): Gyor ETO, Colospectrum, SLOVAČKA (1): SLov Fofo Bratislava, POZIVNICA (1): ?

Svi navedeni klubovi sudjelovali bi u svojim nacionalnim ligama, dok je igranje regionalne lige predviđeno u terminima "utorak/srijeda". Kalendar natjecanja bi bio usklađen sa kalendarom nacionalnih liga i UEFA-inih natjecanja. U premijernoj godini liga bi imala 12 klubova, a dvanaesti klub u ligi dobio bi pozivnicu za sudjelovanje. Pobjednik lige bi se odlučivao na završnom Final-Four turniru.

Klubovi sudionici bi za sudjelovanje morali ispuniti zahtjevne uvjete za dobivanje licence, a pravo sudjelovanja imali bi klubovi koji imaju dvorane sa minimalno 2.000 sjedećih mjesta i koje bi bile licencirane prema UEFA-inim standardima koji se gledaju prilikom organizacije UEFA Futsal Cupa.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider