Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Maminjo se pita...

'Bijeli tići' posramili 'milijunaše': Nemaju ni za kikiriki, ali imaju srce!

Hajdukova mlada momčad nadigrala je odlično plaćenu Dinamovu legiju stranaca...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo je pao u poljudskom grotlu nakon gotovo četiri godine. I to praktički bez ispaljenog metka. Debi Branka Ivankovića u trećem povratku na mjesto (ne)sreće nije mogao gore započeti. Dinamo je stigao na Poljud kao veliki favorit, a gotovo da ničim nije opravdao taj status. Ni rezultatom, ni igrom, ni zalaganjem, ni angažmanom, ni pristupom...

>> Mamić ušao u svlačionicu i vrijeđao igrače: Dao sam vam milijun eura, a vi ovako...

>> Split u deliriju: Hajdukov 'poletarac' srušio Dinamovu legiju stranaca!

>> Mario Pašalić srušio Dinamove zvijezde: 'Pogledajte ovo, za to se živi'

>> Joe se čudio nakon derbija: Ne znam kako se to može dogoditi!

>> Poljud: Zaprosio djevojku porukom na semaforu

>> FOTO: Prekrasna koreografija Torcide, gromoglasno navijanje, ali i baklje u terenu

Zdravko Mamić zasigurno se pita je li trebao dovesti Ivankovića? "Možda bi bilo bolje da sam ostavio Zorana i Krkija?“ vjerojatno je pomislio Maminjo nakon drugog gola Pašalića.

Hajduk je više želio pobjedu

Što je razlog Dinamova poraza:  „Hajduk je više želio pobjedu. Ne znam kako se to može dogoditi“, čudio se kapetan Dinama Josip Šimunić nakon utakmice. Šimunić je u jednoj rečenici odlično opisao ono što se događalo na poljudskom travnjaku. Hajdukovi poletarci više su željeli od prekaljenih Dinamovih legionara. Poletarci nasuprot legionara! Možda u tom grmu leži zec? Možemo se kladiti da će „modri“ u naknadnoj analizi utakmice opravdanje potražiti u nagomilanom umoru i lošem travnjaku.

Ivankovićev 'sofizam'

Deset Dinamovih igrača proteklih je dana izbivalo iz Maksimira zbog obveza u svojim reprezentacijama. Vjerojatno će se povući teza kako su se u Hrvatsku vratili „izraubani i potrgani“. Ispast će da je bolje imati momčad bez reprezentativaca i Upravu bez novca. Ivankovićev „sofizam“ glasit će otprilike ovako: Kad nemate novca i dobre igrače, onda imate veće šanse u derbiju?

Katastrofalan travnjak najbolja izlika

Loš travnjak ipak je nešto bolja izlika. Poljudski teren je u doista katastrofalnom stanju, ali to se znalo i prije utakmice pa se tako trebala i postaviti taktika. Istina, ni Hajduk nije odigrao ništa posebno, ali od „bijelih“ se to nije ni očekivalo. No, ostavili su srce na terenu i zasluženo slavili. Dok „modrim zvijezdama i zvjezdicama“ ne nedostaje ni ptičjeg mlijeka, „bijeli tići“ nemaju ni za kikiriki, ali imaju srce.

'Modri' nemaju vremena za jadikovke

Manjak kvalitete nadoknadili su velikim zalaganjem. Baš nas zanima kako bi „modri“ igrali da se nalaze u njihovoj koži? Ne bi taj dan dočekali, jer većina današnjih igrača ne bi ni bila u Dinamu. „Modri“ nemaju previše vremena za jadikovke. Za nekoliko dana čeka ih možda i utakmica sezone. Za mir u Maksimiru Čornomorec mora pasti.

Spašeno prvenstvo

Kako god, pobjedom Hajduka prvenstvo je spašeno. To je dobro za nogomet. Jer, Hajduk je ostao u utrci za prvaka, liga će time dobiti na većoj zanimljivosti i vjerojatno gledanosti. A to bi trebalo svima biti u interesu. 

Je li Hajduk pobjedom u derbiju spasio prvenstvo?

Ukupno glasova:

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX