Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jagma za dres Šimunića

Bandić široke ruke u Širokom: Sve što bude minus – knjižite na mene!

Zoran Mamić ostvario je prvu pobjedu u statusu glavnog trenera Dinama a potom je predvodio 'modre' na humanitarnoj večeri u

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo je pobijedio Široki Brijeg 1:0 golom Dine Perića u prvoj pripremnoj utakmici ove zime. Na stadionu Pecara okupilo se oko 5.000 gledatelja, a među njima je bila i poveća skupina BBB-a koja je po već ustaljenom obrascu počastila čelnike Dinama uvredljivim skandiranjem. Utakmica je u nekoliko navrata prekidana zbog ubacivanje pirotehnike od strane BBB-a. Međutim, navedeni izgredi nisu pokvarili ukupni dojam, može se reći da je atmosfera na Pecari bila doista odlična. Trener Dinama Zoran Mamić istakao je nakon utakmice:
„Drago mi je da smo dobili utakmicu i da su gledatelji, posebno u prvom dijelu, vidjeli jedan ozbiljan Dinamo. Isto tako bih želio istaknuti mlade igrače koji su bili zaista sjajni. U nastavku su veliki dobitak za nas bili mladi Brodić i Perić, a naravno da mi je drago što je sve prošlo bez ozljeda.“

Nakon tjedan dana od početka zimskim priprema i rada na fizičkoj pripremi, dizanju kapaciteta i snazi, Mamić poručuje:
„Zadovoljan sam kako su igrači radili, a jako je važno što nemamo nikakvih novih ozljeda.“


Talentirani Perić  zabio je prvijenac u dresu Dinama nakon dolaska iz Osijeka.
„Ovo je bila prijateljska utakmica i rezultat možda nije bio u prvom planu, ali mladom igraču kao što sam ja je golema čast uopće biti u Dinamu, a kamoli igrati i zabiti gol za pobjedu. U svakom slučaju će mi ovaj pogodak i pohvala trenera biti odličan poticaj za nastavak rada“, kaže Perić.

Mladi Domagoj Pavičić nameće se u veznom redu. Odigrao je solidno prvo poluvrijeme.
„Trema? Nisam imao neku klasičnu tremu, ali naravno da mi nije bilo svejedno na početku jer sam ipak igrao za moj Dinamo, ali sve je ubrzo sjelo na svoje mjesto“, kaže Pavičić.

Bandić široke ruke u Širokom

Modri su nakon utakmice i pobjede protiv Širokog Brijega otišli u obližnju hotel gdje su na humanitarnoj večeri još jednom pokazali veliko srce, piše web portal Dinama. Brojni lokalni uglednici ugostili su momčad Dinama na humanitarnoj večeri na kojoj su se skupljala sredstva za dva dječaka koji odrastaju bez roditelja.

Jedan od gostiju bio je i gradonačelnik grada Zagreba i počasni predsjednik kluba Milan Bandić:
„Otišao sam odavde prije 40 godina, ali nikada nisam zaboravio Hercegovinu i drago mi je što sam gledao utakmicu. Sve što večeras bude minus – samo knjižite na mene“, nasmijao je Bandić okupljene uzvanike.

Jagma za dresom Josipa Šimunića

Tradicionalno je bila organizirana tombola za koju su se kupovale srećke, a bila je i aukcija slika, majici, trenirki i – dresova. Tako su se posebno velikodušnima pokazali Jerko Leko koji je kupio majicu Širokog Brijega za 4000 kuna dok je Zoran Mamić dao duplo manje za umjetničku sliku. Glavni predmet na aukciji je bio dres Josipa Šimunića u kojem je naš kapetan nešto ranije nastupao na utakmici, a nadmetanje je bilo – vrlo zanimljivo.

Na koncu je trener Dinama ostao na ponuđenih 60 tisuća kuna, a dres je otišao u Mostar za 4 tisuće kuna više. I ovako su Modri kupovanjem srećki i na aukciji pomogli djeci, a za kraj je kapetan objavio kako klub donira još dodatnih 20 tisuća kuna. Naravno, taj potez popraćen je ovacijama. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider