Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Napokon stiže krov?

Bandić najavio obnovu Maksimira: Ovo je njegov plan!

Gradonačelnik Milan Bandić najavio je na aktualnom satu u Gradskoj skupštini kako će do kraja 2015. godine maksimirski stadion biti obnovljen.

Milan Bandić pozvao je zastupnike zagrebačke Gradske skupštine da podrže njegov prijedlog obnove Maksimira. Gradonačelnik ima plan kako financirati obnovu stadiona u kojeg su već ulupani milijuni kuna građana, a još uvijek je 'ruglo na kraju grada'.

''Krov će se financirati putem međunarodnog natječaja. Južna i istočna tribina će također na natječaj kojeg ćemo raspisati'', poručio je Bandić i najavio rebalans proračuna za 2014. godinu kojim bi se trebala osigurati sredstva za sjevernu i zapadnu tribinu.

''Vrijeme je da riješimo taj vrući krumpir'', poručio je Bandić na 10. sjednici Gradske skupštine zastupnicima koji tek trebaju prihvatiti njegov prijedlog.

Melem je to za uši čelnika Dinama koji već godinama pozivaju grad da napravi barem krov. Dinamo je napravio neke kozmetičke zahvate prije dvije godine, a stotine milijuna kuna ulupane su u obnovu Maksimira prije 13 godina kada su napravljene sjeverna tribina i gornji dio zapadne tribine.

Bandića je zastupnica HDZ-a Margareta Mađerić prozvala kako je s iste govornice već davao slična obećanja u svoja četiri prošla mandata.

''2000. ste obećali uređenje Maksimira do 2006., a 2008. najavili referendum i obnovu do 2013. godine.''

Bandić je odgovorio kako on tako nešto nikad nije rekao.

''Grad će učiniti sve da obnovi Maksimir i da bude nacionalni stadion. I da, ja sam skupštini predložio referendum i odbijeno je. Sada nam to više ne treba. Zreli su uvjeti i vrijeme'', poručio je Bandić te pohvalio odluku HNS-a da napravi nogometni kamp na Sveticama, odmah kraj stadiona.

Podsjetimo, predsjednik HNS-a Davor Šuker zaziva izgradnju nacionalnog stadiona. Očito će biti zadovoljan prijedlogom zagrebačkog gradonačelnika.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider