Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ponuda je smiješna

Baldasar odbio Amerikance: 'Ne znam tko su ni tko stoji iza njih'

Amerikanci su ponudili da će u Hajduk uložiti 230 milijuna kuna, ali kroz pet godina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za 51 posto dionica Hajduka Gradu Splitu bi platili tek 20 milijuna, a Gradu bi ostao i kredit od 30 milijuna: "Ja vama 51 posto i ostanem kratak za čistih 30, a teoretski za 105 milijuna kuna. Pa nakon toga mislim da bi me trebalo staviti, ne smijeniti nego staviti negdje drugo, haha", s podsmijehom je američku ponudu odbacio splitski gradonačelnik Ivo Baldasar.

>> Hajduk bliži Skopju: Makedonci izvukli vrijedan bod u Litvi

Ulagači, naime, žele da Grad prizna kako duguje Hajduku oko 75 milijuna kuna za održavanje stadiona: "Nije mi jasno, to sam i njima rekao da mi nije jasno odakle su matematički došli do te cifre. Ja je u ugovorima s Hajdukom nisam vidio."

Osim lijepih riječi jamstava nema: "Ne znam tko stoji iza njih, ne znam čiji je kapital, ne znam koje su tvrtke iza njih, ne znam koji su biznismeni imenom i prezimenom i životopisom iza toga", zaključio je Baldasar.

Zajedno s kreditom od 30 milijuna kuna ukupan dug Hajduka u ovome trenutku doseže oko 83 milijuna kuna. Splitska gradska vlast razmišlja i o tome da se raspiše javni natječaj za prodaju dionica.

Ostaje još vidjeti hoće li se Amerikanci povući ili vratiti s boljom ponudom...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider