Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prijavili ga USKOK-u!

Bad Blue Boysi zadali novi udarac Mamiću i s riječi prešli na djela!

Kao što su i najavili, pripadnici Bad Blue Boysa podnijeli su prijavu protiv Zdravka Mamića i čelnika kluba zbog navodnih malverzacija pri uređenju Maksimira...

Bad Blue Boysi su sukladno najavama, točno u podne Državnom odvjetništvu u Gajevoj 30a, predali kaznenu prijavu protiv rukovodstva GNK Dinamo iz Zagreba. To su u ime Udruge navijača Dinama učinili predsjednik Danijel Hrnjak i Nikola Majpruz koji su potvrdili da su podnijeli kaznene prijave protiv vodećih ljudi u Dinamu, Zdravka i Zorana Mamića, Mirka Barišića, Miljenka Sakomana, Dražena Miličevića...

Dva su razloga zbog kojih su se navijači obratili USKOK-u. Prvi je Afera stolice. Tvrde da postoje jasne indicije da 36 tisuća stolica nije nabavljeno izravno od proizvođača iz Turske, po povoljnoj cijeni, već su one do kluba i tribina stadiona došle preko posrednika, privatne tvrkte "Duo-gastronomija" vlasnik koje je, tvrde, direktor nabave Dinama Dražen Miličević.

Predstavnik Kluba navijača, Danijel Hrnjak novinarima je ispred sjedišta DORH-a objasnio da su kaznenom prijavom, osim Zdravka Mamića i Miličevića, obuhvaćeni predsjednik Kluba Mirko Barišić, direktor kluba Damir Vrbanović, sportski direktor Zoran Mamić i direktor stadiona Miljenko Sakoman, čiji je sin Milan sa svojom tvrtkom, po tvrdnjama BBB-a bez natječaja dobio posao na obnovi stadiona. Upravo se to navodi kao drugi razlog zbog kojeg su navijači podnijeli prijavu. Sumnja se dakle u sukob interesa jer je u obnovi radove izvodila tvrtka oca Miljenka Sakomana, koji je glavni direktor stadiona i zaposlenik Dinama.

Hrnjak je podsjetio da obnovu stadiona odavno prate raznorazne afere te izrazio nadu da će ih nova vlast početi rasčišćavati. Kazao je da Klub navijača ne zna kolika je šteta navodno počinjena u slučaju nabave stolica, ali da se "oko cijene obnove stadiona još nisu dogovorili niti u samom Dinamu".

Na upit novinara odgovorio je da se kaznena prijava ne odnosi na moguć sukob interesa Zdravka Mamića koji je dužnosnik Dinama, a bio je nogometni menedžer čije je poslove preuzeo njegov sin.

Hrnjak je najavio da će Klub navijača i ubuduće podnositi kaznene prijave kad posumnja u nezakonitosti u poslovanju Dinama.

Danijel Hrnjak jedan je od nekolicine BBB-a koji su nedavno nepozvani upali na konferenciju za novinare Zdravka Mamića u prostorijama Dinama i poručili mu "da je gotovo njegovo vrijeme". Zbog toga ih je Mamić, izvijestio je Hrnjak, kazneno prijavio za prijetnju.

"Odazvat ćemo se pozivu na obavijesni razgovor i vidjeti o čemu je riječ", rekao je Hrnjak, inače čelnik BBB-a okupljenih u udruzi sa sjedištem u Draškovićevoj ulici. Iz Udruge su najavili i nove akcije, kažu da žele transparentni Dinamo. (M.I./Hina/Agencija VLM)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider