Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Moj report

Akcija portala GOL.hr: Otkačene fotografije grafita posvećenih Dinamu!

Euforija zbog europskog Dinama zahvatila je Zagreb, ali i BBB-e koji su se ovih dana bacili u akciju uljepšavanja grada grafitima posvećenih Dinamu na mjestima na kojima se to malo tko nadao…

Dinamo se nakon 12 godina plasirao u Ligu prvaka, Bad Blue Boysi su nakon 13 mjeseci 'štrajkanja' ponovno na svojoj sjevernoj tribinama (zasad samo na utakmica HNL-a), uređeni stadion u Maksimiru izgleda ljepše nego u vrijeme Franje Tuđmana i Zlatka Canjuge, a i novi Pumini retro-dresovi su posebni. Sve miriši na šampionsku 1982. kada je Zagreb i veliku većinu Hrvatske zahvatila 'Dinamomanija'.

Po zagrebačkim četvrtima svakoga dana mogu se vidjeti novi uredni grafiti posvećeni Dinamu, a prednjači četvrt Dubrava te općenito istočni dio grada. Tako se posljednjih dana osim u Dubravi velik broj grafita pojavio u četvrtima poput Ravnica, Sesveta, Volovčice i Peščenice.

Maštoviti grafiti napravljeni vrlo kvalitetno - od kojih su neki prava umjetnička djela - mogu se osim na pojedinim fasadama i zidovima vidjeti čak i na kutijama za prometnu signalizaciju (na križanjima sa semaforima) te betonskim branicima.

''Zagreb je zahvatila euforija oko Dinama koji igra odlično i mi želimo biti dio te priče, iako je poznato kako smo i dalje protiv Zdravka Mamića''

- BBB
„Mi članovi BBB-a iz istočnog dijela grada kladili smo se međusobno 'tko će napraviti najviše takvih grafita', pogotovo na kutijama za prometnu signalizaciju koje su prije naše akcije izgledale oronulo, zašarano i ružno. Neki su čak i bili u policiji na razgovoru zbog tih kutija, no tom smo gestom željeli ukazati da nam je cilj urediti grad. Nismo za ružne grafite na svim mogućim mjestima jer ne želimo devastirati svoj grad. Zagreb je zahvatila euforija oko Dinama koji igra odlično i mi želimo biti dio te priče, iako je poznato kako smo i dalje protiv Zdravka Mamića“, rekao je za GOL.hr jedan od predstavnika BBB-a s Volovčice.

U razgovoru s drugim predstavnicima BBB-a, koji su se upustili u ovu akciju, saznali smo kako su već nekoliko puta tražili dozvole grada za pozicije na kojima bi željeli crtati grafite no nisu naišli na razumijevanje.

„Jako je teško doći do dozvola. Tražili smo da na Dolcu u utorak gledamo utakmicu Lige prvaka protiv Lyona na velikom video zidu, ali ni to nam nije odobreno“, rekao nam je jedan od organizatora dodavši kako će nova lokacija za gledanje utakmice biti objavljena u nedjelju.

Kako bismo na portalu GOL.hr objavili što više fotografija i video snimki s grafitima Dinama pozivamo vas da nam ih šaljite nam na mail adresu: moj.report@novatv.hr ili ih postavite na našu Facebook stranicu.

Dragi navijači Dinama i ljubitelji fotografije, pozivamo vas da to napravite u što većem broju.

Šaljite fotografije na moj.report@novatv.hr ili ih postavite na našu FB stranicu.

Ovim putem zahvaljujemo se svima koji su poslali fotografije grafita posvećenih Dinamu. Na ovom linku možete vidjeti SVE FOTOGRAFIJE.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider