Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Pošteno suđenje'

Odgođeno Malešovo svjedočenje o nogometnoj korupciji!

Zbog spriječenosti Uskokovog tužitelja odgođeno je svjedočenje bivšeg čelnika Hajduka Hrvoja Maleša, krunskog svjedoka koji je u istrazi protiv bivšeg dopredsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Željka Širića preuzeo ulogu prikrivenog istražitelja i platio mu 30 tisuća obilježenih eura za "pošteno suđenje".

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je Maleš došao na zagrebački Županijski sud, gdje je trebao svjedočiti na suđenju za korupciju u hrvatskom nogometu, sutkinja Gordana Mihela Grahovac izvijestila je da se zbog spriječenosti tužitelja Tončija Petkovića rasprava odgađa za tjedan dana.

Maleš bi tako trebao svjedočiti 15. studenoga, a u prosincu bi na klupu za svjedoke trebao sjesti bivši reprezentativni izbornik Igor Štimac.

Na tajnim snimkama preslušavanima tijekom suđenja kojima USKOK želi dokazati optužbe moglo se, među ostalim, čuti kako Maleš, pred bivšim nogometnim sucem Stjepanom Djedovićem, govori Širiću da je 30.000 "stavio u novine". Iz razgovora je jasno da je Maleš trebao novac umotan u novine ubaciti u Djedovićev automobil, ali i da Širić, prema dogovoru "stoji iza svega".

Širić je nedugo nakon primopredaje uhićen, kao i Djedović koji je također optužen, ali mu je postupak razdvojen zbog bolesti.

Uz Širića je na optuženičkoj klupi ostao bivši tajnik NK Karlovca Neven Šprajcer koji je jedno vrijeme bio i tajnik Udruge prvoligaša. Njega se tereti da je sa Širićem dogovorio da njegovom klubu za 15 tisuća eura po sezoni također osigura "pošteno" suđenje. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider