Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
kaos na ulici

VIDEO Brutalna makljaža u švedskoj metropoli: Napali pub rivala

Gradski derbi u Stockholmu odigrali su sinoć AIK i Djurgarden.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Da huliganizam nije samo hrvatski problem, kako bi to neki mogli zaključiti kad kod se pojavi neki sramotan ispad naših navijača, svaki dan dokazuju vijesti iz europskih gradova. Tučnjave Engleza i Nijemaca na pripremama u Austriji, brojne tučnjave u pretkolima europskih kupova i ostali ispadi obilježili su ljeto na navijačkoj sceni.

Burno je bilo i na otvaranju njemačkog Kupa. Netko je pucao na autobus berlinske Herthe, a navijači Osnabruecka su prekinuli utakmicu s RB Leipziegom jer su pogodili suca upaljačem u glavu. I to su vijesti iz zapadne Europe za koju još neki, oni manje upućeni u nogometnu realnost, misle kako je riješila problem huliganizma.

U ponedjeljak navečer gradski su derbi igrali klubovi iz Stockholma, AIK i Djurgarden. Švedski su navijači još jednom pokazali zašto tamo postoji možda i veći problem s navijačima nego u Hrvatskoj. AIK-ovi su huligani napali pub u kojem su bili rivali, a na snimci se može vidjeti intenzitet sukoba.

Za ovakvo divljačko ponašanje nekog suvislog opravdanja nema, no huliganizam nije samo naš problem, to je rastući trend u cijeloj Europi već godinama, ne samo na istoku ili jugoistoku kontinenta.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider