Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nagrada i Bayernu

Vettel ispred Ronalda, Nadala, Jamesa... Franklin najmlađa ikad kod žena!

Njemački vozač Formule 1 Sebastian Vettel i američka plivačica Missy Franklin dobitnici su sportskog Oscara, prestižne nagrade Laureus. Nagrade su im dodijeljene na svečanosti koja je održana u Kuala Lumpuru...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vettel je prošle godine došao do četvrtog uzastopnog naslova svjetskog prvaka u Formuli 1, a slavio je u jakoj konkurenciji jamajčanskog sprintera Usaina Bolta, američkog košarkaša LeBrona Jamesa, španjolskog tenisača Rafaela Nadala, portugalskog nogometaša Cristiana Ronalda i britanskog atletičara Moa Faraha.

U konkurenciji sportašica prestižnu je nagradu osvojila 18-godišnja Franklin i tako postala najmlađa sportašica kojoj je to uspjelo. Slavila je zahvaljujući šest osvojenih medalja na Svjetskom prvenstvu. Franklin je nadmašila brojna ugledna imena poput tenisačice Serene Williams, skakačice s motkom Jelene Isinbajeve, skijašice Tine Maze, atletičarke Shelly-Ann Fraser-Pryce i nogometašice Nadine Angerer.

Svega 24 sata nakon što je osigurao 24. naslov njemačkog nogometnog prvaka sedam kola prije kraja sezone Bayern je imenovan najboljom momčadi 2013. godine.

Povratnikom godine proglašen je Rafael Nadal, a najveće otkriće godine je španjolski motociklist Marc Marquez koji je osvojio naslov svjetskog prvaka u MotoGP klasi u dobi od 20 godina i 266 dana.

Najboljom sportašicom s invaliditetom je proglašena francuska skijašica Marie Bochet, dok je akcijski sportaš godine Britanac Jamie Bestwick koji radi zapanjujuće akrobacije sa svojim BMX-om. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider