Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Namještao i kod nas

U Milanu uhićen Admir Suljić, bliski suradnik 'kralja namještaljki'

Talijanska policija uhitila je danas u zračnoj luci u Milanu slovenskog državljanina Admira Suljića, osumnjičenog za namještanje utakmica.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Suljić je na tjeralici grada Cremone od 2011. pod optužbom da je sudjelovao u masovnom namještanju rezultata u slučaju u kojem je već uhićeno 50 osoba, a više od 150 ih je pod istragom.

Inače, Suljić je bio jedan od organizatora namještanja utakmica u Hrvatskoj koja je raskrinkana u akciji Offside.

Suljić, koji je u bijegu od prosinca 2011., bio je ključna karika u akciji Posljednja oklada, tvrdi policija. Uhićen je nakon što je doputovao iz Singapura i to na dojavu singapurske policije talijanskoj da se u zrakoplovu nalazi osoba koja surađuje s Danom Tanom, glavnim operativcem namještanja većine utakmica u Europi.

Talijanska policija priopćila je da se Suljić htio predati vlastima.

''Tijekom istrage je na vidjelo izašla njegova izravna uključenost u međunarodnu zločinačku skupinu koju su činili državljani Singapura i nekoliko osoba s Balkana'', stoji u priopćenju policije.

Podsjetimo, ovo uhićenje dio je akcije u kojoj je Europol istražio na stotine utakmica i za više od 400 ocijenio da su sumnjive.(TS/VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider