Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Šok u SAD-u

Tragičan kraj epskog putovanja: Nogomet nije pobijedio...

Iz SAD-a nam stiže tužna vijest o smrti nogometnog zaljubljenika Richarda Swansona...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

42-godišnji nogometni zaljubljenik Richard Swanson krenuo je na dalek put kojeg je htio prijeći vodeći nogometnu loptu. Krenuo je iz Seattlea u brazilski Sao Paulo, jedan od gradova domaćina Svjetskog nogometnog prvenstva, no njegov put tragično je završen nakon samo dva tjedna.

U susjednoj državi Oregon na njega je naletio automobil nakon čega je preminuo. Pored njega je nađena plava lopta koju je šutirao na putu prema Brazilu. Htio je nogometom pobijediti surovu realnost, a na kraju je izgubio život.

U nemogućnosti da nađe posao, Swanson se odlučio na radikalan potez. Srce mu je govorilo da krene na nevjerojatno putovanje. Prodao je kuću i krenuo iako je sam priznao kako je isprva to smatrao ludošću.

Pokrenuo je i web stranicu breakawaybrazil.com posvećenu putovanju. U videu kojom se predstavio svijetu rekao je kako je otac dva odrasla sina koji je izgubio posao grafičkog dizajnera.

Njegov san bio je otići na Svjetsko prvenstvo i bio je veliki navijač MLS momčadi Seattle Saunders, inače poznatoj po vatrenim nogometnim navijačima specifičnim više za Južnu Ameriku ili Europu.

Podržavao je One World Futbol projekt koji je napravio neuništivu loptu nađenu kraj njegovoj unesrećenog tijela. Svaka kupljena slična lopta omogućila je darovanje još jedne djeci iz siromašnih dijelova svijeta.

Ova tragedija šokirala je mnoge, a još je više onih koji su za ovaj slučaj saznali nažalost tek nakon tragedije.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider