Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Dovesti ga za male novce

Talijani o hit Hrvatima: Mandžo je isplativiji od 'razvikanog Ibre'

Talijanski dnevnik La Repubblica donosi zanimljiv tekst o virtualnom svijetu nogometa, onom koji se igra putem igraćih konzola, Playstationa, Xboxa ili jednostavno preko kompjutera.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometne video-igrice poput Pro Evolution Soccera ili FIFA-e popularne su diljem svijeta, pa tako i kod samih nogometaša koji se uz njih znaju opuštati s joystickom u rukama.

La Republicca piše kako su neki od hrvatskih nogometaša jako popularni igračima koji se dovode u uloge virtualnih menadžera svojih momčadi.

Jedan od njih je i Mario Mandžukić, koji je usprkos sjajnoj prošloj sezoni u Wolfsburgu, te sjajno odigranom Europskom prvenstvu u Ukrajini i Poljskoj prilično nepoznat samim tvorcima igrica.

Iako su karakteristike Mandžukićevog lika u igrici napravljene vrlo solidno, prilikom transfera ga virtualni menadžeri mogu kupiti za „male novce“, a kasnije ga „razvijati“ kroz igru, pa je tako primjerice hrvatskog napadača isplativije dovesti nego razvikanog Zlatana Ibrahimovića, objašnjava La Repubblica, koja u sličnom kontekstu spominje i napadača Pescare Antu Vukušića.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider