Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'ne zanima me novac'

Srbin ponudio bubreg Klasniću: Briga me je li Hrvat ili Srbin. Čovjek je!

Nakon šokantne vijesti o otkazivanju doniranog bubrega Ivana Klasnića upiti za pomoć počeli su pristizati sa svih strana...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije svega tri dana Hrvatskom, ali i velikom dijelu Europe, odjeknula je vijest da je bivšem hrvatskom nogometašu Ivanu Klasniću počeo otkazivati bubreg koji mu je 2007. godine donirao njegov otac. Upiti za pomoć stižu sa svih strana, pa čak i iz Srbije.

U razgovoru za Informer Srbin Branko Petković (58) iz Krupnja ponudio je bivšem hrvatskom reprezentativcu vlastiti bubreg, a pritom zauzvrat ne traži apsolutno ništa.

"Ako prođem na pregledima dat ću svoj bubreg Klasniću. Znam tko je on i znam da je igrao nogomet u Njemačkoj i Engleskoj. Nije mi bitno je li Hrvat, Srbin, musliman ili Turčin. Bitno mi je da je čovjek. Hrvati su puno toga lošeg napravili, ali to mi u ovom trenutku nije bitno", rekao je Petković za Informer i nastavio.

"Financije me ne zanimaju, samo humanost. Sada sam na burzi i ostala mi je još godina dana do mirovine. Nogomet me uvijek zanimao. Možda će meni sutra nešto zatrebati, no danas mi ništa ne fali. Ako će Ivan trebati moju pomoć, samo neka me nazove", kaže 58-godišnji Srbin iz Krupnja te zaključuje.

"Samo se nadam da neću morati ići u Njemačku, jer nemam putovnicu".

Klasnić je operiran prvi put 2007. godine, ali je bubreg doniran od majke tijelo odbacilo. Potom je operiran još jednom i srećom je bubreg doniran od oca tijelo prihvatilo. Nakon toga je Ivan nastavio s nogometnom karijerom polako se oporavljajući.

Zaigrao je i na Euru u Austriji te postigao onaj pogodak koji je Hrvatsku vodio u polufinale. No ipak se dogodio onaj nesretni gol Senturka koji je u sjenu bacio veliku priču o hrvatskom heroju.

Ukoliko Klasnić ne nađe novog donora, morat će dobiti bubreg preminule osobe. To se u Njemačkoj čeka čak sedam godina. U Hrvatskoj bi ga dobio i ranije, ali mora biti prijavljen ovdje kako bi ga dobio.

''U Hamburgu sam s obitelji i prijateljima. Teško mi je shvatiti da moram biti registriran samo u jednoj zemlji kako bih mogao dobiti donaciju'', poručio je bivši nogometaš.

Do nove transplantacije Ivan mora na dijalizu tri puta tjedno. Nadamo se kako će se uskoro pronaći donor, bilo u Njemačkoj ili u Hrvatskoj.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider