Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Zaista Ameriko?"

Sportaši diljem svijeta šokirani izborom Trumpa: "Dajmo moć svim idiotima"

Na iznenađenje mnogih noćas je Donald Trump postao 45. predsjednik Sjedinjenih Američkih Država...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U noći predsjedničkih izbora u SAD-u svi sportski događaji, pa tako i NBA utakmice, pali su u drugi plan. Iako prema anketama nije trebao pobijediti, Donald Trump šokirao je svijet i postao 45. predsjednik Sjedinjenih Američkih Država.

Vijest da je Trump porazio Hillary Clinton u utrci za predsjdnika šokirala je veliki broj sportaša, pa tako i one koji nastupaju u NBA ligi. Čak i one koji nisu državljani SAD-a!

S 5 eura do golemog bogatstva: Trump, Leicester i Brexit = luđačka cifra!

Velika većina ih je zgrožena činjenicom da su državljani SAD-a izabrali Trumpa za novog predsjednika. Svi se pitaju "Zaista Ameriko?" ili "Kako je to moguće?". Neki su toliko očajni da su počeli zbijati šale na račun: "Razmišljam o Toronto Raptorsima (NBA momčad iz Kanade)" ili "Živjela Kanada".

Još se uvijek nisu oglasila dvojica najboljih košarkaša današnjice LeBron James i Stephen Curry koji su javno obznanili podršku Clinton i koji su bili oštro protiv Trumpa. Jedino se od "snažnijih" imena oglasio Dwyane Wade koji je samo tvitao GIF slatko psića kako trese glavom u smislu "neeeee".

Bilo je i onih koji su zadovoljni ovakvim ishodom, no ti su rijetkost. Jedan od poznatijih igrača je Kris Humphries te vlasnik Dallas Mavericksa, inače kontroverzni Mark Cuban.

Stoper Tottenhama Jan Vertonghen također je otvoreno kritizirao Amerikance čiji je izbor novog predsjednika nazvao "sramotnim". Stoper Manchester Cityja i Vertonghenov sunarodnjak Vincente Kompany je bio još oštriji prema konačnom ishodu izbora:

"WTF... Idemo svim idiotima ovog svijeta dati moć pa ćemo vidjeti što će se dogoditi! Veliki reality show #tužansvijet".

Reakcije pristižu iz sata u sat, a u nastavku teksta pogledajte najzanimljivije.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider