Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Čeka se intervju

Prva nogometna zvijezda koja je priznala da je gay: Stiže mu podrška

Thomas Hitzlsperger dosad je najpoznatiji nogometaš koji je javno priznao homoseksualnu orijentaciju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši njemački reprezentativac Thomas Hitzlsperger nakon oproštaja od nogometne karijere priznao je kako je gay. To je dosad najpoznatiji nogometaš s takvom vrstom priznanja.

Zanimljivo, popularni 'Der Hammer' odnosno 'Čekić', kako su ga zvali, poznat je po tome što nikad nije izbjegavao duel. Bio je pravi vođa na terenu, kapetan šampionskog Stuttgarta iz 2007. kada je zabio gol vrijedan naslova protiv Energiea.

Ovaj veznjak je nosio dres Njemačke 52 puta, bio je 3. na SP-u i nastupao na Euru. Ponikao je u Bayernu, a igrao za Aston Villu, Stuttgart, Lazio, Wolfsburg, Everton i West Ham. Oprostio se prošlog rujna u 31. godini zbog problema s ozljedama.

Priznanje je objavio u intervjuu za Die Zeit koji će izaći u četvrtak.

''Ja sam gay. U nogometu se ta tema jednostavno ignorira'', rekao je Hitzlsperger, a mnoge zanima što će sve otkriti u intervjuu.

Njemački nogometni reprezentativac i član Arsenala Lukas Podolski (28) jedan je od prvih izrazio podršku svom sunarodnjaku.

"Hrabra i ispravna odluka. Poštovanje, Thomas Hitzlsperger. Njegovo priznanje je važan znak u naše vrijeme", poručio je Arsenalov napadač.

No, nije jedini. Oglasili su se mnogi, a kontroverzni engleski nogometaš Joey Barton preko Twittera je poručio:

''Thomas Hitzlsperger je pokazao veliku hrabrost. No, tužno je da ljudi moraju čekati kraj karijere jer se boje osuda drugih. Moramo se svi sramiti kao društvo.''

Na Twitteru se oglasio i sam Hitzlsperger koji je oduševljen mnogim porukama podrške koje dobiva cijeli dan. Jedan od rijetkih koji se negativno izrazio je brazilski stoper Alex (PSG). On je za Canal + izjavio kako je Bog stvorio Adama i Evu, a ne Adama i Yves.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider