Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Primali mito

Privedena trojica nogometaša zbog lažiranja utakmica

Sumnjiče se da su od prosinca 2010. do travnja ove godine unaprijed dogovarali rezultate nogometnih utakmica, te isplaćivali ili primali mito za namještanje rezultata.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slovenska policija istražuje slučaj lažiranja nogometnih utakmica na međunarodnoj razini, a u četvrtak je u vezi s tim slučajem izvršila kućne pretrage na više lokacija u Mariboru i Kopru, te privela četiri osobe, među njima i tri nogometaša, objavili su slovenski mediji.

Policija je priopćila da su osumnjičeni stari od 27 do 34 godine, a sumnjiče se da su od prosinca 2010. do travnja ove godine unaprijed dogovarali rezultate nogometnih utakmica, te isplaćivali ili primali mito za namještanje rezultata.

Prema navodima policije, predkazneni postupak započeo je još u lipnju prošle godine. Slovenske osumnjičenike povezuje se s međunarodnom kriminalnom skupinom koja se od 2009. bavi podmićivanjem profesionalnih nogometaša i lažiranjem utakmica.

Slovenska policija u slučaju usko surađuje s policijom Njemačke, te Europolom i Eurojustom, a razmijenila je i podatke s policijama u Nizozemskoj, Singapuru, Hrvatskoj, Austriji i Madžarskoj jer su ustanovili da su osumnjičeni bili aktivni i na području tih zemalja.(Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider