Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ah, taj nogomet...

Priča irskog navijača oduševila svijet, ali ne i suprugu

Fanatični navijač irske nogometne reprezentacije David Feeney sam je otkupio televizijska prava kako bi mogao gledati utakmicu svoje nacionalne momčadi u Australiji…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

David Feeney je Irac rođen u Dublinu, a danas živi u Australiji. Kad je shvatio da 6. rujna u svojoj novoj domovini ni na jednom programu neće moći gledati prijenos dvoboja između Irske i Švedske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, odlučio je uzeti stvari u svoje ruke. Kontaktirao je njemačku tvrtku Kentaro koja je držala prava na prijenos utakmice i poslao ponudu.

''Rekli su mi da je moja ponuda preniska, ali i da nisam daleko od njihovih potraživanja. Nakon toga sam povećao ponudu i rekli su mi da je u redu'', ispričao je Feeney.

Snalažljivi je Irac potom dogovorio suradnju s jednom australskom televizijskom postajom specijaliziranom za konjske utrke koja je pristala prenositi utakmicu. I ne samo to.

Feeney je u paketu dobio i pravo na prijenos dvoboja između Ukrajine i Engleske četiri dana kasnije. Svoju je kuću iskoristio kao jamstvo da će platiti traženi iznos čija je visina ''nekoliko desetaka tisuća dolara''.

Irac je priznao kako mu je u cijelom procesu najveća prepreka bila vlastita supruga.

''Nju je bilo najteže uvjeriti, ali postigli smo dogovor da će zadržati sav novac koji eventualno dobijemo od reklama'', zaključio je Feeney.(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider