Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
U ponedjeljak datum

Ubojstvo s predumišljajem? Pistoriusu prijeti doživotni zatvor!

Južnoafrički atletičar Oscar Pistorius (26) u ponedjeljak će biti i službeno optužen za ubojstvo svoje djevojke Reeve Steenkamp, a samo suđenje trebalo bi započeti početkom 2014. godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Objavili su tako iz Ureda javnog tužitelja u Pretoriji putem glasnogovornika Medupea Simisakua koji je rekao za Associated Press da će točan datum početka suđenja biti preciziran u ponedjeljak, kada će se ujedno Pistorius i sljedeći put pojaviti pred sudom u Pretoriji.

Zanimljivo, igrom slučaja će Pistorius biti optužen na dan kad je Steenkamp trebala proslaviti 30. rođendan.

Podsjetnik, šesterostruki paraolimpijski pobjednik je na Valentinovo 14. veljače u svom domu u Pretoriji usmrtio Steenkamp ispalivši u nju četiri metka.

Pistoriusovi odvjetnici tvrde da je njihov klijent ubio svoju djevojku zabunom, zamijenivši ju za provalnika, dok tužiteljstvo pokušava dokazati da ju je ubio s predumišljajem nakon svađe.

Ukoliko tužiteljstvo uspije dokazati takvu optužbu na sudu, Pistoriusu prijeti od minimalnih 25 godina zatvora, do doživotne zatvorske kazne.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Drugi ispit za Vatrene na Opus Areni u prijenosu na našem portalu i u programu @novatv_! ⚽✌
Bez obzira na poraz, ponosni smo na ovu novu Hrvatsku! ✅✌🇭🇷

📸: PIXSELL
POLUVRIJEME! ⚽

Hrvatska je ostavila dobar dojam prema naprijed, ali ne izgleda uvjerljivo u obrani. Idemo po još koji gol u drugom poluvremenu! ✅

📸: Cropix
GOOOOOOOL! ⚽

Hrvatska je smanjila na 2-1 nakon udarca Sose kojeg je u vlastitu mrežu spremio Dalot. ⚽✌

📸: PIXSELL