Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Oštetili i fontanu

Huligani Feyenoorda divljali Rimom: 'Sad to sve lijepo platite!'

Rimski gradonačelnik Ignazio Marino pozvao je čelnike Feyenoorda da pokriju troškove oštećenja koja su u četvrtak, u samom središtu Rima, svojim divljanjem izazvali navijači nizozemskog kluba uoči utakmice Europa lige s Romom.

"Predlažem čelnicima Feyenoorda da izvade svoje čekovne knjižice, nazovu rimskog gradonačelnika i kompenziraju (gradu) troškove popravaka", izjavio je Ignazio Marino u razgovoru za dnevnik La Repubblica, koji je objavljen u petak.

Navijači Feyenoorda su dimnim bombama i kamenicama zasuli pripadnike policije na središnjem rimskom trgu Piazza di Spagna, te izazvali brojna oštećenja na vrijednim kulturnim spomenicima. Policija je uhitila 28 huligana, a njih 19 završilo je pred prekršajnim sucem koji im je izrekao uvjetne zatvorske kazne, zabranio posjet nogometnim utakmicama na tlu Italije te ih i novčano kaznio. Najveća izrečena novčana kazna je iznosila 45.000 eura.

Na sprečavanju nereda bilo je angažirano više od 1300 policajaca od kojih su njih 13 ozlijeđeni. Među huliganima je bilo pet ozlijeđenih osoba, objavila je talijanska policija prema čijoj je procjeni u četvrtak u Rimu bilo oko 5000 navijača kluba iz Rotterdama.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider