Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Prvi ikad

Mlada zvijezda priznala da je gay i digla Ameriku na noge

Američku sportsku javnost uzbudilo je priznanje budućeg NFL igrača Michaela Sama.

Uglednim američkim medijima New York Timesu i ESPN-u budući NFL igrač Michael Sam, priznao je svoju homoseksualnu orijentaciju. Igrač američkog nogometa dosad je igrao na koledžu za Missouri, a u svibnju će biti draftiran u najpopularniju sportsku ligu u SAD – NFL.

Ovaj branič je odlučio javno priznati da je gay čine će postati prvi NFL igrač koji je to učinio za vrijeme karijere. New York Times piše kako je Sam prvo priznao suigračima na kraju završene sezone. Krenule su glasine, a onda je 24-godišnjak iz Teksasa odlučio sve javno objaviti.

''Samo želim ispričati priču na svoj način. Želim biti vlasnik moje istine'', rekao je Sam koji je pokupio mnoge nagrade na koledžu i kojem predviđaju blistavu karijeru među profesionalcima.

Sports Illustrated je napravio anketu među trenerima NFL momčadi koji smatraju kako će ovo priznanje negativno utjecati na 'draft'. To znači da će momčadi koje su ga htjele vidjeti u svojoj obrani sad možda ipak povući 'ručnu'.

Povijesno priznanje za američki nogomet

Neće ovo biti prvi gay igrač u NFL-u, ali su ovakva priznanja gotovo uvijek slijedila nakon okončanja karijere, baš poput 'najvećeg nogometnog gay priznanja' – Thomasa Hitzlspergera.

''Nisam naivan. Znam da je ovo velika stvar. Moje samo da treniram i igram u NFL-u'', rekao je Sam medijima koji će ga sljedeće sezone pratiti u stopu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider