Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
sasvim nenamjerno

VIDEO Messi postao najomraženija osoba u Egiptu: 'Pogodit ću te cipelom'

Sasvim slučajno i nenamjerno Messi je 'preko noći' postao najomraženija osoba u Egiptu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji nogometaš svijeta Lionel Messi sasvim je nenamjerno postao najomraženija osoba u Egiptu. Argentinac je u jednom intervjuu za egipatsku televiziju MBC darovao svoje kopačke, koje će potom završiti na aukciji, a novac od zarade ići će u dobrotvorne svrhe. Iako je mislio da čini lijepu gestu, Messi se našao na udaru kritika.

"Nikada u 7000 godina civilizacije nismo bili ovako poniženi. Messi, pogodit ću te cipelom. Ovo je moja cipela i doniram je Argentini", rekao je parlamentarac Said Hasasin, te je u emisiji koja je išla uživo skinuo svoju cipelu i pokazao je kameri.

"Neka daruje kopačke Argentini. Zar tamo nema siromašnih? Ne treba nam milostinja Izraelaca i Židova", grmio je Hasasin.

Treba naglasiti da se obuća u arapskom svijetu smatra najprljavijom stvari, a pogoditi nekog tenisicom, cipelom ili kopačkom najveća je moguća uvreda.

U moru kritika na Messijev račun, uglavnom od strane ljudi koji vjeruju u malo prije navedeno, ima i veliki broj onih koji su stali u njegovu obranu. Među njima je i bivši egipatski nogometni reprezentativac Mido.

"Najvrijednija stvar kod pisaca je pero. Kod nogometaša su to kopačke".

Novinarka koja je intervjuirala Messija, Mona El-Sharkawy, objasnila je da je Messija tražila suvenir koji će završiti na aukciji, ali i da nikada nije rečeno da će novac od zarade biti milostinja ili da će ići u dobrotvorne svrhe za siromašne u Egiptu. Poručila je isto tako da je Messi upoznat s uvredom kada su u pitanju cipele i da to nikada ne bi napravio iz tog razloga.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider