Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"mannequin challenge"

Pogledajte viralni hit koji je zaludio najpoznatije sportaše svijeta

Što još neće pasti na pamet ljudskom mozgu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ljudska svakodnevnica ponekad ili vrlo često zna biti previše monotona. To je možda još izraženije kod profesionalnih sportaša koji bi tijekom sezone isključivo trebali samo trenirati, odmarati i braniti boje svoga kluba. Stoga ne čudi da s vremena na vrijeme na društvenim mrežama neki izazov postane hit, a najnoviji je takozvani "Mannequin Challenge".

Riječ je o trendu koji je navodno započeo u listopadu ove godine, a prvi su ga "isfurali" učenici srednje škole Edward H White iz Jacksonvillea. Poanta je da ljudi budu "zamrznuti" u jednoj pozi (hodanje, pričanje, pokazivanje, zdravica, tipkanje po mobitelu...) tijekom cijelog vremena dok ih kamera snima. Baš poput lutaka u trgovinama na kojima stoje izložbeni primjerci odjeće i obuće.

Brojni poznati sportski klubovi okušali su se u tom izazovu, a među ostalima i nogometaši njemačke i portugalske reprezentacije, igrači Borussije Dortmund, košarkaši NBA prvaka Cleveland Cavaliersa tijekom posjeta Bijeloj kući u društvu prve dame SAD-a Michelle Obame...

Trenutno je najveći hit spomenuta portugalska reprezentacija koja je Mannequin Challenge snimila u svlačionici. Razlog zbog čega je hit je taj što najbolji nogometaš momčadi Cristiano Ronaldo, u trenutku snimanja, na sebi imao samo donje rublje.

Osim ovog izazova ne tako davno bio je i popularan Harlem Shake kod kojeg su sportaši uz prvotni lagani ritam muzike bili maksimalno opušteni, a onda su u idućem kadru, kada bi ritam bio divlji, bili maskirani te su se maksimalno "razbacali" na sve moguće načine.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider