Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Hit u Hrvatskoj

'Nogometne ikone' - najposjećeniji pub kviz u povijesti Hrvatske

Pub kvizovi u Hrvata više nisu novost, štoviše oni su danas hit!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sportski, odnosno nogometni pub kviz „Nogometne ikone“ ovoga je četvrtka srušio nacionalni rekord po brojnosti nekog grupnog kviza u povijesti Hrvatske i njenog mladog pub kvizaštva.

Naime, u četvrtak navečer je paralelno na kvizu u zagrebačkom Famous Baru na Cvjetnom naselju te u poznatom splitskom noćnom klubu O'Hari sudjelovalo gotovo 300 ljudi (kviz se održao u isto vrijeme s istim pitanjima), dok je broj ekipa iznosio 66 (52 u Splitu, 14 u Zagrebu), što je novi rekord sudeći po službenim stranicama Hrvatskog kviz saveza (http://www.hrkviz.hr/) na kojima stoji kako je dosad najmasovniji kviz u Hrvata održan u zagrebačkom Studentskom centru, a brojio je 55 ekipa.

Pub kvizovi u Hrvata više nisu novost, štoviše oni su danas hit! Tako bi se najkraće moglo opisati ono što se dogodilo u Splitu i Zagrebu u četvrtak 10. prosinca 2015. godine. Premda su pub kvizovi već odavno poznati i etablirani u Hrvatskoj, a posebno u metropoli, nedavno osmišljeni i u djelo sprovedeni kviz „Nogometne ikone“, nastao u suradnji s istoimenom i vrlo popularnom Facebook fan stranicom koju vode mladi splitski sportski entuzijasti, obara sve rekorde i postavlja nove standarde na sceni hrvatskog pub kvizaštva.

Iako su nišni, preciznije sportski kvizovi već postojani na sceni diljem Lijepe naše, mjesec dana star projekt kviza Ikona kojeg uz momke iz Splita vode idejni začetnik Ivan Dominik Dompa i renomirani sportski novinar Nove TV Vlado Boban, zasad jako plijeni pozornost. Na premijernom izdanju u zagrebačkom Famous Baru skupilo se 19 ekipa i preko 70 igrača dok je interes bio još i veći, a nekoliko tjedana kasnije kviz je proširen i na Split te se po prvi puta ikad igrao na dva mjesta u isto vrijeme s istim pitanjima. Osim u Famousu, igralo se i u Splitskoj O'Hari u koju se natiskalo 52 ekipe i gotovo 200 ljudi, a interes je naravno i ovoga puta bio još i veći.

Naposljetku je pobijedila zagrebačka momčad „Vukova okruga Madison“ koju predvode jedan od najpoznatijih hrvatskih sportskih novinara i bivši urednik sporta na Novoj TV, Željko Vela, te novinar portala Punkufer Vedran Jurić ispred dvije splitske ekipe, Piast Gliwicea i Dunajske Strede kojima je pobjeda izmakla samo za bod, odnosno bod i pol.

„Oduševljen sam odazivom koji bih nazvao kontroliranom eksplozijom, a posebno mi je drago zbog Splita za koji svi znamo da živi za Hajduk i nogomet. Zagrebački kviz ide odlično već neko vrijeme, a sada kada smo se proširili i na Split samo nebo nam je granica. Želimo ovaj kviz predstaviti cijeloj Hrvatskoj i napraviti nešto novo, korisno, ali u isto vrijeme zabavno i edukativno za ljude koji vole sport i nogomet, a znamo da ih kod nas ima mnogo. Svaki put spremamo neke novitete i kreativne ideje tako da se nadam da će ova priča i dalje rasti i ići u pozitivnom smjeru kao i dosad“, izjavio je iz Splita Ivan Dominik koji je idejni začetnik ovog događaja, koji, čini se, ide u sjajnom smjeru i nastavlja se već idućeg četvrtka na istim mjestima i koji donosi radost i kvalitetnu zabavu velikom broju pravih nogometnih romantika...
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider