Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Napeti odnosi

VIDEO Rus razbjesnio Turke: Provokacija usred Istanbula

Igraču Lokomotiva Dmitriju Tarasovu prijeti oštra kazna zbog podrške Putinu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vezni igrač ruskog nogometnog prvoligaša Lokomotiva iz Moskve Dmitrij Tarasov (28) mogao bi biti oštro kažnjen zbog svog postupka po završetku prve utakmice 16-ine finala Europske lige protiv Fenerbahcea igrane u utorak u Istanbulu.

Tarasov je po završetku dvoboja skinuo dres ispod kojega je imao majicu s likom ruskog predsjednika Vladimira Putina i natpisom "Najpristojniji predsjednik", a s obzirom na napetu političku situaciju između Rusije i Turske taj njegov postupak UEFA bi mogla ocijeniti kao provokaciju. Osim oštre kazne za igrača, UEFA bi mogla izreći i kaznu za klub, objavili su ruski mediji u srijedu.

"Putin je moj predsjednik, poštujem ga i spreman sam ga podržati gdje god se nalazio. Na onoj sam majici napisao sve što sam želio reći", izjavio je Tarasov dodavši kako je djelovao samoinicijativno, te kako nitko u klubu nije znao za njegovu namjeru.

"Radi se o kršenju discipline i očiglednoj provokaciji zbog koje bi Tarasov mogao biti kažnjen zabranom igranja na najmanje 10 utakmica. Kažnjen bi mogao biti i Lokomotiv jer je dopustio da se ovako nešto dogodi", objavila je ruska agencija R-Sport pozivajući se na "neimenovani izbor iz UEFA-e".

Član Ruskog nogometnog saveza (RFU) i zastupnik u ruskom parlamentu Igor Lebedev također je oštro napao Tarasova.

"Na onakvu glupost možemo igraču samo reći 'hvala'. Poštujem ga kao igrača, ali onakvo ponašanje je neoprostivo za osobu na njegovoj razini. Domoljublje se ne pokazuje na majicama, mnogo više bi značilo kada bi doprinio 3-0 pobjedi u uzvratu u Moskvi nakon koje bi ga navijači na rukama iznijeli s terena", rekao je Lebedev.

UEFA vrlo oštro kažnjava politički motivirane incidente. Tako je u srpnju prošle godine kaznila Barcelonu sa 30,000 eura zbog toga što su njezini navijači pobjedu protiv Juventusa u finalu Lige prvaka proslavili mašući zastavama Katalonije, dok je 2013. škotski prvak Celtic kažnjen sa 50,000 eura jer su njegovi navijači tijekom utakmice Lige prvaka protiv Milana izvjesili transparente s likovima škotskog nacionalnog junaka Williama Wallacea i člana IRA-e Bobbyja Sandsa, koji je umro štrajkajući glađu u zatvoru Maze 1981.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider