Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Novi sukobi

HOO podnio kaznenu prijavu protiv ministrova pomoćnika Tomislava Paškvalina

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) prijavio je Uskoku pomoćnika ministra znanosti, obrazovanja i sporta Tomislava Paškvalina zbog zloupotrebe položaja i ovlasti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U HOO smatraju da im ministarstvo nije isplatio dio novca od igara na sreću zbog čega zaposlenicima kasne plaće, a da je Paškvalin za to odgovoran.

HOO je angažirao odvjetnika Vladimira Gredelja koji je kaznenoj prijavi naveo da je Paškvalin "iskoristio svoj položaj i ovlast na način da je postupio protivno postojećim propisima prema kojima HOO ima pravo na isplatu svih ostvarenih sredstava neovisno o iznosu koji je planiran u proračunu RH, odnosno nije izvršio svoju dužnost na način da odugovlači, odnosno odbija HOO-u isplatiti iznos od 25.860.930,31 kuna a sve s ciljem da HOO-u prouzroči znatnu imovinsku".

S druge strane, u ministarstvu tvrde da su HOO-u isplatili sva sredstva te poručuju da u toj organizaciji nezakonito i neplanski troše novac. Ministarstvo smatra da je Sportska televizija komercijalan projekt te da nikako ne može biti javna potreba u sportu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider