Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
odlična ideja

Pogba ušao u udžbenike: Ovako je lakše učiti matematiku

Dijete vam ima problema s matematikom? Možda je ovo trik koji će mu učenje učiniti zabavnijim i pomoći pri dobivanju bolje ocjene...

Koliko ste već puta čuli da osnovnoškolci ili srednjoškolci najviše problema imaju s učenjem i ocjenama iz matematike te da im je to najdosadniji predmet? Nije jednostavno učiti sve te silne suhoparne formule, jednadžbe i ostale zakone matematike, no Francuzi su možda pronašli način da u budućnosti učine učenje zabavnijim.

Na društvenim se mrežama pojavila fotografija jednog od najpoznatijih nogometaša svijeta Paula Pogbe u svojoj prepoznatljivoj pozi kada slavi pogodak - dab. Francuzi su došli na ideju da bi djeci bilo zabavnije savladavanje matematike kada bi od toga napravili zadatak u kojem mjere površinu trokuta, unutarnjih kuteva, opsega itd... Umjesto klasičnih mjera i pitanja, zašto zadatak ne bi glasio "pod kojim kutem daba Paul Pogba prednjom, a pod kojim zadnjom rukom?".

Ideja uopće nije loša. Već u samom startu djetetu će izvući osmijeh na lice jer vidi poznatog sportaša u pozi koja je planetarno popularna. Slično mogu primjeniti i na pozi Usaina Bolta (prije i nakon utrke) ili LeBrona Jamesa (bacanje praha u zrak visoko podignutih ruku).

To bi se dalo primjeniti i na ostalim zadacima. Umjesto likova u zadacima poput Marka, Ane, mame i tate, mogli bi se pojavljivati Messi, Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimović... Mogao bi se računati zbroj ili recimo prosjek golova. Naravno, za više matematičke funkcije to bi bilo vjerojatno nemoguće, ali do neke razine ovo je vrlo zanimljiva ideja.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider