Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Kviz 'Nogometne Ikone'

Finale sezone najpopularnijeg pub kviza u državi: 'Bitka za Macolu'

Nakon što su pokrenuli i organizirali najposjećeniji i najveći pub kviz u povijesti Hrvatske, Kviz – 'Nogometne Ikone', ekipa nogometnih entuzijasta i romantika organizirala je finale sezone u Korenici, u kultnom restoranu Macola.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Proteklih sedam mjeseci kviz je proširivan iz Zagreba ka manjim gradovima dok nije dosegao brojku od čak osam gradova diljem Lijepe naše, a sada slijedi finale sezone i Prvenstvo Hrvatske – nazvano simbolično: 'Bitka za Macolu', po derbiju 2. HNL između Lučkog i Dugopolja...

Nogometni zaljubljenici iz Splita Ivan Milković, Duje Meštrović, Hrvoje Brajković i Milan Žakula potpomognuti zagrebačkim dvojcem Ivanom Dominikom Dompom i renomiranim sportskim novinarom Vladom Bobanom koji je, kako momci sami kažu, 'veliki vođa' – organizirali su u proteklih sedam mjeseci preko 30 različitih kvizova 'Nogometne Ikone' koji se bavi nogometnom romantikom i boljim vremenima toga sporta.

Sada, sedam mjeseci od prvog izdanja kviza održanog u Zagrebu te nekoliko rekorda kasnije (najbrojniji kviz po broju ekipa i sudionika u povijesti Hrvatske – 79 ekipa, preko 300 igrača - održan je paralelno 7. siječnja u Zagrebu, Splitu i Rijeci u isto vrijeme s istim pitanjima) organizirano je finale sezone i Prvenstvo Hrvatske u kvizaškom znanju o nogometu – 'Bitka za Macolu'. To je naziv finala koje će se održati u poznatom restoranu Macola 21. svibnja u 18 sati, u subotu tjedan dana prije finala Lige prvaka te dva i pol tjedna prije početka Europskog prvenstva u Francuskoj.

'Bitka za Macolu' dobila je naziv po kolokvijalnom imenu za derbi Druge hrvatske nogometne lige između Lučkog i Dugopolja, međutim, radi se o velikom kvizu na kojem mogu sudjelovati svi nogometni entuzijasti iz cijele Hrvatske, osobito stalni igrači koji su proteklih mjeseci punili kafiće i pubove po Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Čakovcu, Zaprešiću, Metkoviću, Kaštel Sućurcu i Velikoj Gorici.

''Zasad je najavljeno otprilike 35 ekipa iz cijele Hrvatske. Dolaze nam ljudi iz svih krajeva Lijepe naše, najviše naravno iz Zagreba i Splita, no imamo prijave i iz Osijeka, Velike Gorice, Rijeke, Metkovića te čak i Zadra, Knina te same Korenice gdje se kviz i održava. Bit će to cjelodnevni izlet za ljude koji igraju kviz te s kojima smo se dosad sprijateljili i na privatnoj razini; organizirali smo autobuse za prijevoz, obroke, tehniku, glazbu i druge vidove zabave, a što sve čeka kvizaše na Macoli nećemo unaprijed otkrivati'', rekao je Duje Meštrović, jedan od organizatora kviza, dodavši da će nagrade biti sponzorske te da je cijeli kviz podignut na dosad neviđenu razinu kvalitete što se ovih prostora tiče.

O kvizu i kvizomaniji koja posljednje vrijeme trese Hrvatsku, a koja je došla iz Velike Britanije kao i cijeli koncept 'pub kvizova' – snima se i dokumentarni film, dok je za igrače i organizatore ipak najvažnije da sve prođe dobro, u natjecateljskoj, ali i prijateljskoj atmosferi u kojoj je prioritet zabava i emocija – što je u biti i smisao samog nogometa kao igre. Ili je barem nekad bio?

Za više informacija, molimo kontaktirajte: Vlado Boban, tel. +385 (0)91 432 4622

Email: vlado.boban@gmail.com

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider