Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Klasa '92.

Evo što je Beckhama dočekalo u ManUtd-u: 'Bilo je to neugodno iskustvo!'

Godine 1999. Manchester United osvojio je trostruku krunu, ali temelji tog trijumfa postavljeni su sedam godina ranije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Te 1992. u momčad Crvenih vragova ušlo je šestoro golobradih mladića i s vremenom ušetalo u legendu kluba s Old Trafforda.

21 godinu kasnije o njima je snimljen dokumentarni film. 98-ominutni uradak naslova "Klasa 92-e" opisuje nogometno i životno sazrijevanje Davida Beckhama, Ryana Giggsa, Paula Scholesa, Nickya Butta i braće Garya i Phila Nevillea.
Film se bavi vremenom od 1992. do 1999., s velikim finalom - osvajanjem Lige prvaka u mitskom finalu protiv Bayerna. Osim glavnih junaka, u filmu se pojavljuju i nogometne legende poput Zidanea i Cantone, bivši britanski premijer Tony Blair, te slavni redatelj Danny Boyle.

"Činjenica da sam igrao za Manchester United bila je san. Činjenica da sam mogao biti uspješan s grupom momaka, koji su mi bili prijatelji, s kojima sam odrastao. I da smo postigli sve što smo postigli. Bilo je to, bez ikakve dvojbe, najsretnije razdoblje moje karijere“, kazao je Beckham, koji je priznao kako je po dolasku u Manchester United morao proći vrlo proći vrlo nelagodnu inicijaciju.

Neugodno iskustvo

Beckham je otkrio kako je morao gledati fotografiju tadašnjeg suigrača Claytona Blackmorea i masturbirati na nju.

„Svatko je morao proći kroz takvu situaciju u mlađim kategorijama, ali moja je svakako najčudnija. Činjenica da sam morao gledati njegovu sliku i raditi takve stvari... Bilo je stvarno neugodno“, priznao je Beckham.

Beckham je za prvu momčad Uniteda zaigrao 1993. godine, dok je spomenuti Blackmore za 'crvene vragove' igrao od 1982. do 1994. godine. (S.L./Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider