Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Prekršitelj uhićen

Dron stigao i u Englesku: Nadlijetao Etihad!

Engleska policija otkrila je da je tijekom nedjelje uhićen muškarac koji se sumnjiči da je za vrijeme utakmice Manchester Cityja i Tottenhama (4-1) upravljao dronom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Britanski BBC prenosi da je 41-godišnji muškarac iz Nottinghama uhićen na obližnjem parkingu stadiona u Manchesteru, nakon što je, vjeruje se, upravljao dronom koji je letio iznad istočne tribine stadiona Etihad. Osoba je privedena jer je prekršila pravilnik o funkcioniranju zračnog prometa, odnosno jer je isti ugrožavala.

"Dronovi predstavljaju potencijalnu prijetnju za sve ljude na stadionu. Čak i mali dronovi mogu biti teški i do osam kilograma, te su sposobni ozbiljnije ugroziti nečiji život ako padnu s velike visine. Ljudi ovo vide kao manji prekršaj, ali to je istovremeno narušavanje zračnog prostora, što ovaj naoko lakši prekršaj čini težim", rekao je inspektor mančesterske policije Chris Hill.

Podsjetimo, bespilotna letjelica na daljinsko upravljanje bila je pokretač nereda u Beogradu, 14. listopada, za vrijeme utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo između Srbije i Albanije. Pred sami kraj prvog poluvremena dron je nadlijetao teren, a pritom je nosio poveći transparent s kartom 'velike Albanije'.

U ovom slučaju letjelica kojom je upravljao muškarac iz Nottinghama nije imala nikakav transparent, već je samo na sebi imala prikopčanu kameru, kojom je sniman susret.

Ovo nije prvi put da dron nadlijeće utakmicu Tottenhama, s obzirom da se na internetu pojavila snimka sa susreta engleskog Carling Cupa od prije mjesec dana. Tottenham je tada ugostio Nottingham Forest, slavio s 3-1, a dron je iz zraka snimio veći dio tog susreta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider