Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ni u filmovima

Dirljiva navijačka priča koja je mnogima izmamila suze...

Iz nizozemskoga nogometnog kluba Feyenoorda ispoštovali su za zadovoljstvom posljednju želju svoga legendarnog 54-godišnjeg navijača Rooieja Marcka, naglo oboljelog od karcinoma...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Premda nije najnovija, vijest je svježe pronađena od većine nogometnih portala i blogova širom Europe. I toliko lijepa u tragediji da izvlači suze na oči.

Osviješten informacijom da pati od karcinoma u terminalnoj fazi, te da mu preostaju još sati a ne dani življenja, 54-godišnji navijač Feyenoorda Rooie Marck imao je samo jednu želju: vidjeti još jednom na djelu igrače voljenog kluba.

Imao je morbidnu sreću da se trenutak njegova opraštanja od ovog svijeta poklopio s prvim danom priprema Feyenoordove momčadi za iduću sezonu, koja sutra počinje dvobojem Superkupa između Ajaxa i AZ Alkmaara na Amsterdam Areni.

Poznatog pod nadimkom "Rooie Marck" (Crveni Marko) navijači su onemoćalog kolegu donijeli na travnjak De Kuipa, Feyenoordova stadiona na kojemu momčad tradicionalno, pred navijačima, počinje sezonske pripreme.

Poduzeli su to doslovno iz bolnice, na njegovu pokretnome bolničkom krevetu. Prije no što su ga onamo vratili da bi umro tri dana kasnije, učinili su mu jedan od posljednjih dana u životu ujedno jednim od najposebnijih koje je proživio.

Navijači s tribina, kojih nije bilo malo, skandirali su njegovo ime, pozdravili ga ogromnim transparentom, upalili baklje s crvenom svjetlošću i otpjevali You'll Never Walk Alone u njegovu čast.

Na koncu, svaki je od igrača i članova stručnog stožera pojedinačno došao do njega stisnuti mu ruku.

S rukama na uplakanom licu, ali od sreće, Rooie Marck otišao je polako u smrt.(Ts)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider