Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
potiču različitost

Dinamo u akciji protiv rasizma i diskriminacije

Već nekoliko godina u nizu GNK Dinamo provodi program za prevenciju i suzbijanje rasizma i diskriminacije u nogometu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Svake godine igrači prve momčadi, ali i igrači iz Dinamove nogometne škole sudjeluju u zanimljivim projektima na temu borbe protiv rasizma i diskriminacije. Nakon što su projekt 2015. godine obilježili prvotimci Dinama te igrači različitih uzrasta iz nogometne škole porukama protiv diskriminacije bilo kojeg oblika, ovoga puta modri je klub odlučio spojiti one najiskusnije i najpoznatije s onima najmanjima kojima je nogomet za sada samo igra i zabava. Kampanja već godinama nosi naziv 'Jednakost = jedini izbor'', a s obzirom na bogatstvo različitosti u modrom klubu - materijala za lijepe kampanje nikada nije nedostajalo.

Niti ovoga puta naše zvijezde nisu bili samo igrači Dinama, već i maleni nogometaši starosti između šest i osam godina koji treniraju nogomet u Otvorenoj školi modroga kluba. Luka Petračija, Santiago Machado, Abayomi Onifade i Yu Cheng Yin ugostili su na ''svom terenu'' ispod južne tribine stadiona Maksimir starije kolege - prvotimce Dinama.

Hilal Soudani, Paulo Machado i Leonardo Sigali sa zadovoljstvom su stigli na veselo druženje s malenim nogometašima, a na snimanju nije nedostajalo smijeha, veselja, zabave i dobrog raspoloženja. Iako je poruka kampanje kao i svake godine borba za jednakost i različitost, ove godine umjesto video kampanje s porukama protiv rasizma i diskriminacije Dinamo je odlučio kroz zabavu i smijeh pokazati da izuzetno cijeni i potiče različitost koja je glavni temelj za bogatstvo, kao i to da će se uvijek zalagati i boriti protiv rasizma i diskriminacije.

Video kampanje koji će vas sigurno razveseliti možete pogledati i preuzeti na ispod navedenom linku.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider