Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Može odmah u mirovinu

Čudesna priča: Djed zaradio bogatstvo zbog nastupa unuka za Wales!

Harry Wilson postao je u utorak kao 16-godišnjak najmlađi nogometaš u povijesti koji je zaigrao za seniorsku reprezentaciju Walesa. Njegov djed je zahvaljujući nastupu svog unuka protiv Belgije postao bogatiji za 125.000 funti...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dvoboj Belgije i Walesa u Bruxellesu bio je čista formalnost. Belgija je pobjedom u Zagrebu protiv Hrvatske 2-1 osigurala svoj plasman na Svjetsko prvenstvo, pa je ogled protiv Walesa protekao u revijalnom i slavljeničkom tonu, a gosti su na kraju golom Ramseya u 88. minuti osigurali lijepi bod, završilo je 1-1.

Najzanimljivija priča ove utakmice nije vezana uz samu igru, već uz nastup 16-godišnjeg Harryja Wilsona, mladića koji je 2008. godine pristupio Liverpoolovoj nogometnoj akademiji. Ušao je u igru u 87. minuti, upisao svoj prvi nastup za seniorsku vrstu Walesa i svom djedu osigurao veliku zaradu i prijevremeni odlazak u mirovinu!

Naime, 62-godišnji Peter Edwards je zakoračio u kladionicu William Hill u Wrexhamu kada je Harry imao samo 18 mjeseci, te je uložio 50 funti u okladu da će njegov unuk jednog dana nastupiti za reprezentaciju Walesa. Tečaj je bio 2.500 na tu okladu.

''Harry je ganjao nogometnu loptu na rukama i koljenima još dok nije znao ni hodati. Vidio sam da kao malo dijete jako voli nogomet i to mi je dalo nadu da bi jednom mogao igrati za reprezentaciju Walesa'', objasnio je svoj potez Edwards, koji se tada mnogima vjerojatno činio suludim i ''bacanjem novca''.

Nakon što se Harry upisao u Liverpoolovu akademiju i brzo počeo razvijati svoje nogometne vještine, Edwards je ponovno posjetio William Hill i poželio uplatiti još jedan listić, ali su ga iz kladionice ovoga puta odbili uz objašnjenje kako je već s njome sklopio jednu značajnu okladu. No, zajamčili su mu zato isplatu čak i da je Wilson kojim slučajem dobio priliku zaigrati za Englesku, što se teoretski moglo dogoditi, jer mu je baka rođena u Chesteru.

Onoga trenutka kada je Wilson ušao u igru protiv Belgije, njegov djed Peter Edwards, električar koji je utakmicu nervozno pratio na svom iPadu u kamp-kućici u Buckinghamu, gdje je radio, mogao je odahnuti. Znao je da je postao bogatiji za 125.000 funti. Neki od najboljih engleskih nogometaša u jednom tjednu zarade više od toga, ali za Edwardsa je to pravo bogatstvo. Tog trenutka je odlučio okončati svoj radni staž.

''Odmah idem u mirovinu! Rekao sam gazdi da se neću vratiti na posao ako Harry zaigra. Idem u mirovinu godinu dana ranije'', rekao je ushićeni djed, koji je veći dio godine provodio odvojen od supruge, radeći daleko od kuće.

Ponosni djed je napomenuo kako će i njegov unuk itekako imati koristi od dobitka na kladionici.

''Sada će i Harryjeva redovita duga putovanja do Liverpoola i natrag biti lakše osigurati. Kao igraču s akademije, zarada mu je još uvijek skromna, a putni troškovi mogu biti visoki. To znači da ću sada moći pomagati Harryju. Možete biti sigurni da će i on dobiti svoj dio kolača!'' (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider