Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Pojavili se novi detalji

Pronađen dokaz koji bi Pistoriusa mogao osuditi na doživotni zatvor!

Južnoafrička policija pronašla je krvavu palicu za kriket u domu paraolimpijca Oscara Piostoriusa, koji je osumnjičen za ubojstvo svoje djevojke Reeve Steenkamp, izvještavaju lokalni mediji…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pistorius (26) je, podsjetimo, u petak optužen za ubojstvo s predumišljajem nakon što je dan ranije s četiri metka usmrtio nesretnu 30-godišnju manekenku. Iako se prvotno provlačila teorija da je pucao jer je djevojku zamijenio za provalnika, najprije su ga demantirali svjedoci koji su prije hitaca čuli ženski vrisak, a sada mu je obranu dodatno otežala i pronađena krvava palica.

Izvor iz policije rekao je dnevniku City Pressu da je lubanja ubijene djevojke bila smrskana, a na palici je pronađena velika količina krvi. Istražitelji, međutim, još uvijek pokušavaju otkriti je li palica korištena za napad na Steenkamp ili ju je ona upotrijebila za samoobranu.

''Sumnjamo da je prvim hicem u spavaćoj sobi Steenkamp pogođena u kuk. Nakon toga je pobjegla u kupaonicu, a osumnjičenik je kroz vrata opalio još tri hica'', otkrio je policijski izvor za City Press.

Pistorius, atletičar s amputirane obje potkoljenice, koji je lani na Olimpijskim igrama u Londonu nastupio u konkurenciji tjelesno zdravih sportaša, nalazi se u pritvoru. U utorak će biti odlučeno hoće li biti pušten uz jamčevinu, odnosno hoće li se moći braniti sa slobode. Ukoliko bude proglašen krivim, mogao bi dobiti doživotnu zatvorsku kaznu.

Pistoriusova priča je istinita!?

Mediji u Južnoj Africi objavili su izjavu neimenovanog izvora koji tvrdi da je Pistoriusova priča istinita, te da je popularni paraolimpijac nakon što je uvidio da je slučajnu upucao svoju djevojku, pokušao učiniti sve ne bi li je spasio.

Navodno je Pistorius pokušavao dati djevojci umjetno disanje i pružiti joj prvu pomoć. No, nakon što ju je pogodio s četiri metka, nije joj bilo spasa. Pistoriusova obitelj uvjerena je da se ne radi o ubojstvu s predumišljajem, već o nesretnom slučaju.

U izjavi za javnost poručili su da su se savjetovali s odvjetnicima, te da su uvjereni da nema osnova da se Pistoriusa optuži za ubojstvo s predumišljajem:

"Nimalo ne sumnjamo da su optužbe protiv Oscara neutemeljene, te da čak i dokazi koje je tužiteljstvo prikupilo ukazuju na to da nema osnova da mu se sudi zbog ubojstva".

Tužiteljstvo podiglo optužnicu nad Pistoriusom

Ured javnog tužitelja ga tereti za ubojstvo s predumišljajem, što znači da bi Pistorius mogao završiti u zatvoru do kraja života proglasi li ga sud krivim.

Dosada postoji nekoliko teorija zašto je pucao. Jedni mediji tvrde da je mislio da je s druge strane vrata provalnik, te da je zato pucao, dok drugi donose da se prije pucnjave čuo vrisak, odnosno da je Pistorius namjerno usmrtio svoju djevojku.

Period do sljedećeg pojavljivanja pred sudom Pistorius će provesti u pritvoru nakon što je sudac Desmond Nasir odbacio zahtjev obrane za puštanje na slobodu uz jamčevinu.

Inače, istražitelji su u petak obavili autopsiju nad tijelom 30-godišnje Steenkamp, manekenke poznate po fotografiranju za magazine za muškarce, te pojavljivanju u reklamama. Rezultati još uvijek nisu poznati.

Pistorius u zatvoru pod budnim okom čuvara: Razmišlja o suicidu?!

U međuvremenu, južnoafrički mediji povlače paralelu Pistoriusovog slučaja s onim O.J. Simpsona, bivše igrača američkog nogometa optuženog za ubojstvo supruge i njenog prijatelja Ronalda Goldmana. Simpson je oslobođen krivnje odlukom porote 1995. godine, ali u pravosudnom sustavu Južnoafričke Republike ne postoji porota, pa će o Pistoriusovoj budućnosti odlučiti sudac.

Inače, Pistorius je u zatvoru pod posebnom prismotrom - iz policije su potvrdili kako mu je narušeno psihičko zdravlje te da je sklon suicidu.

"Mislim da se osjeća kao da je u paklu, teško se nosi sa svim emocijama. U posebnoj je ćeliji, ali u ostalim ćelijama oko njega su kriminalci i on to teško podnosi, jer smatra da ne pripada tamo. Čuvari budno paze na njega", prenosi Daily Mail izjavu neimenovanog izvora bliskog Pistoriusu.

Samo dva dana nakon ubojstva u Južnoj Africi se počeo emitirati reality show u kojem se pojavljuje ubijena Reeva Steenkamp. Producentica emisije Samantha Moon za BBC je izjavila da su s emitiranjem odlučili krenuti nakon konzultacija s obitelji ubijene djevojke. Emisija "Tropski otok blaga" emitirat će se subotom uvečer. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider