Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'sin rata'

Modrić poput Cristiana Ronalda, Josea Mourinha i Ivana Rakitića

Biografija najboljeg hrvatskog nogometaša Luke Modrića u srijedu će biti predstavljena španjolskoj javnosti...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Madridu će u srijedu biti predstavljena knjiga "Luka Modrić: Sin rata" (Luka Modric: El hijo de la guerra) španjolskih sportskih novinara Vicentea Azpitartea i Jose Manuela Puertasa, čiji je predgovor napisao Davor Šuker, a koja govori o Modrićevom odrastanju i putu prema Real Madridu.

"Život Hrvata je jedan prijeđeni put, pun poteškoća, koji ga je pretvorio u jednu od velikih zvijezda svjetskog nogometa. Na tom putu prešao je puno zapreka, od teškog djetinjstva izbjeglice u Zadru, usred rata na Balkanu", navode autori u najavi Modrićeve biografije.

Knjiga na 208 stranica puštena je u prodaju u španjolskim knjižarama, a u njoj se nalaze mišljenja Modrićevih prijatelja, suigrača, novinara i trenera. Hrvatski veznjak došao je u 'Kraljevski klub" u ljeto 2012. godine iz londonskog Tottenhama.

Autori knjige su sportski novinari izdavačke kuće Libertad Digital u čijem vlasništvu su istoimene internetske novine i radijska postaja.

Pisanje biografija o nogometašima postalo je popularno posljednjih godina pa se u prodaji među ostalima nalaze i knjige španjolskih autora o Cristianu Ronaldu, agentu Jorge Mendesu, treneru Joseu Mourinhu ali i hrvatskom reprezentativcu i veznom igraču Barcelone Ivanu Rakitiću.

Biografiju "Ivan Rakitić, novi arhitekt Camp Noua" objavio je u travnju prošle godine španjolski sportski novinar Alberto Fernández.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider