Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Može biti svašta

Barcelonu će izbaciti iz lige ako 'napuste Španjolsku'

Predsjednik Španjolske nogometne lige (LFP) Javier Tebas poručio je da Barcelona neće moći igrati u Primeri ako Katalonija postane nezavisna država...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Katalonija, autonomna regija na sjeveroistoku Španjolske već dugo sanja odcjepljenje od ostatka države, a jedan od simbola njezine borbe za neovisnost je i FC Barcelona.

Iako vodeće političke stranke u Španjolskoj nemaju namjeru dopustiti odvajanje Katalonije, to bi se ipak moglo dogoditi ako tako odluči tamošnje stanovništvo.

A ako se jednog dana i dogodi da Katalonije stekne neovisnost, više nećemo svjedočiti ''el clasicu'', vječnom derbiju između Barcelone i Real Madrida, osim eventualno u europskim natjecanjima.

''Ne volim špekulirati o nemogućim stvarima. Katalonija će uvijek biti Španjolska'', izrazio je predsjednik Španjolske nogometne lige (LFP) Javier Tebas svoje mišljenje u uvodu razgovora za AS, a potom se ipak okrenuo mogućnosti katalonske neovisnosti.

''Nisam zabrinut samo za Barcelonu, već i za Nastic, Gironu, Espanyol, Llagosteru i Sabadell. Ako ostanu na snazi današnja pravila, oni se neće moći natjecati u španjolskim nogometnim ligama. Morali bismo mijenjati sportske zakone. Andorra, primjerice, može igrati u našim ligama zbog specifične odredbe u zakonu. Drugih takvih odredbi nema. Barcelona se u početku sigurno ne bi mogla natjecati u Primeri, sve dok ne bi bio postignut sporazum između država'', pojasnio je Tebas.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider