Tenis
SPORTOVI
Tenis
Kralj zemlje

Furiozni Nadal u Riju ispustio samo jedan gem!

Najbolji svjetski tenisač Rafael Nadal predvodi trojicu Španjolaca u polufinalu inauguralnog ATP turnira koji se igra na zemljanoj podlozi u Rio de Janeiru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nadal je u četvrtfinalu pomeo Portugalca Joaoa Sousu sa 6:1, 6:0 i sada ga čeka dvoboj protiv sunarodnjaka Pabla Andujara koji je bio podjednako uvjerljiv protiv još jednog Španjolca, veterana Tommyja Robreda, kojeg je svladao sa 6:1, 6:1.

Za razliku od Nadala i Andujara, drugi nositelj David Ferrer morao se prilično namučiti za pobjedu. Trebala su mu gotovo dva i pol sata da slomi otpor domaćeg aduta Thomaza Belluccija za konačnu pobjedu 4:6, 6:3, 6:3. U polufinalu će četvrti tenisač svijeta igrati protiv Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova koji je u velikom stilu zaustavio seriju Fabija Fogninija. Talijan je igrao u pet uzastopnih finala na turnirima na zemljanoj podlozi, ali u četvrtfinalu Rija je naletio na raspoloženog Dolgopolova koji ga je deklasirao sa 6-1, 6-1.

ATP Rio de Janeiro, četvrtfinale:

Nadal (1) - Sousa 6:1, 6:0

Andujar (8) -Robredo (4) 6:1, 6:1

Dolgopolov - Fognini (3) 6:1, 6:1

Ferrer (2) - Bellucci 4:6, 6:3, 6:3

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider