Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

BBB-i ne smiju u Solun, a navijači PAOK-a u Zagreb!

Već nakon ždrijeba skupina Europske lige, UEFA je u dogovoru s Dinamom i PAOK-om odlučila zabraniti dolazak gostujućih navijača zbog mogućih nereda…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Neovisno o bojkotu BBB-a, njih neće biti na sljedećoj Dinamovoj utakmici Europske lige u Solunu. To je zajednička odluka UEFA-e, Dinama i PAOK-a. Ponajviše zbog straha od eskalacije sukoba. 

Dinamove igrače u 2. kolu Europske lige, 30. rujna u Solunu, čeka paklena atmosfera

Navijači PAOK-a poznati su po tome da na svom stadionu uvijek naprave paklenu atmosferu. A u 'bratskim' su odnosima s navijačima Partizana – Grobarima, i uvijek su skloni neredima. Kako ni BBB-i nisu poznati kao miroljubivi navijači, UEFA je u dogovoru s klubovima odlučila kako će objema navijačkim skupinama biti zabranjen dolazak na gostovanja u Solun i Zagreb.

Obje utakmice proglašene su susretima visokog rizika i neće biti otvorene tribine za gostujuće navijače. Shodno tome obaviještena je i hrvatska i grčka policija koja će provoditi stroge kontrole granica, ulazaka u grad te na stadion kako ne bi došlo do dogovorenih tučnjava ili eventualnih pokušaja ulaska na tribinu.

>> Navijače PAOK-a vodi pravoslavni svećenik!

No, treba ipak spomenuti kako Dinamove igrače u 2. kolu Europske lige, 30. rujna u Solunu, čeka paklena atmosfera. Naime, stadion kapaciteta 35.000 ljudi gotovo sigurno će biti rasprodan. K tome, najavljen je dolazak oko 500 Grobara koji će doći pružiti podršku svojoj 'braći'. Dodatna zanimljivost je da je u grčkom prvenstvu dopušteno paliti baklje koliko god hoćete. Nasreću, UEFA strogo kažnjava takve stvari pa se može očekivati nešto manji vatromet na tribinama.

Osim toga, iz Dinama je najavljena tužba protiv UEFA-ina suradnika Robina Bokšića. Naime, Damir Vrbanović je zatražio i dobio potvrdu za sastanak u UEFA-inom sjedištu u Nyonu.

'Osim glavnog tajnika Giannija Infantina, moguće je da našu delegaciju primi i Michel Platini osobno. Nakon toga ćemo odlučiti o pravnim akcijama protiv Robina Bokšića. Mi smo svoju borbu za istinu usmjerili na UEFA-u', rekao je Vrbanović za Sportske novosti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider