Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Dogovorena tučnjava u Bukureštu: Privedeno 20-ak Torcidaša!

Manja skupina Torcidaša odvojila se i sukobila u dogovorenoj tučnjavi s huliganima Dinama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

UPDATE:

18:40 - Dvadeset navijača Hajduka i tri Dinamova navijača privedeni su nakon tučnjave 25 na 25 u centru Bukurešta.

'Vidjeli smo i navijače Steaue s teleskopskim štapovima koji su se željeli uključiti u tučnjavu', rekao je glasnogovornik policije Marius Militaru te dodao kako su dvojica ozlijeđena u tučnjavi (slomljen nos i ozljeda vrata).

Militaru je za AFP objasnio kako je tučnjava vjerojatno bila dogovorena te istaknuo kako je u Bukurešt stiglo 500 navijača iz Hrvatske.

Prva privođenja

17:38 - Rumunjski mediji javljaju kako je oko 17.30 došlo do tučnajve između Torcide i domaćih navijača u starom dijelu Bukurešta gdje je policija smjestila navijače Hajduka kako bi promatrali utakmicu. Nekoliko je navijača privedeno, nije jasno kojih.

Mnogi svjedoci tvrde kako su prodali navijačima Hajduka karte za utakmicu, pa se na stadionu očekuje manji broj Torcidaša.

17:02. - Pola sata prije tog događaja također su dva navijača završila na policiji. 'U policijsku postaju privedena su dva navijača Hajduka, rekao je glasnogovornik policije Marius Militaru.

U Bukurešt još pristižu navijači Hajduka koje rumunsjka specijalna policija detaljno pregledava i dovodi u 'stari grad' gdje bi trebali gledati utakmicu na video zidovima.

Kako javlja naš izvjestitelj, Torcidaši, kojih se očekuje oko 500, su razočarani što im je tek u Rumunjskoj javljeno da ne moogu na utakmicu. Putovali su preko 30 sati kroz Srbiju gdje su imali policijsku pratnju i maksimalnu ljubaznost policije.

I rumunjska se policija ponaša vrlo korektno i zasad nema nagovještaja slika iz Žiline. Male grupice od nekoliko navijača bi se ipak mogle odvojiti i ukoliko izbjegnu legitimaciju mogli bi uz pomoć domaćeg stanovništva doći do ulaznice. Djelatnici na stadionu su rekli kako su odbili prodati karte hrvatskim navijačima...

Događaji od jutros...

Situacija oko dolaska navijača Hajduka na utakmicu njihova kluba i bukureštanskog Dinama se u potpunosti zakomplicirala. Rumunjska žandarmerija danas je objavila kako Torcida neće biti puštena na stadion, a ako nekako uđu bit će izbačeni!

>> Bruka UEFA-e i velika opasnost: Pristigla Torcida ipak ne smije na stadion!?

'Hrvatski navijača očekujemo oko 200, već su u zemlji i za sada nije bilo nikakvih neprilika po putu. Ako uspiju kupiti karte i ući na stadion bit će izbačeni', rekao je glasnogovornik policije Marius Militaru.

'Utakmica je proglašena onom visokom rizika pa ćemo stoga poduzeti specijalne mjere sigurnosti. Dinamo je objavio kako će prostor za gostujuće navijače biti zabranjena zona. To je dogovoreno s UEFA-om. Također, gledatelji s Hajdukovim obilježjima bit će izbačeni sa stadiona kako bi se izbjegli incidenti.'

Dakle, UEFA i policija odlučili su ponoviti postupak iz Žiline prošle godine kada se dogodio pravi masakr. Nadamo se da će razum ipak presuditi te da nećemo gledati opet nemile scene.

Najnevjerojatnije od svega je što je sama UEFA dopustila navijačima Hajduka odlazak na utakmicu i onda preko noći promijenila svoju odluku. Nažalost, prekasno jer su brojni navijači već bili na putu.

Nažalost, sve je potvrdilo i Ministarstvo vanjskih poslova. MVPEI je u priopćenju naglasio kako sukladno konačnom traženju UEFA-e hrvatskim navijačima neće biti omogućena kupovina karata niti ulazak na stadion te praćenje nogometne utakmice.

'Povodom današnje nogometne utakmice između nogometnih klubova Dinama Bukurešt i Hajduka iz Splita, koja će se održati u Bukureštu, Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske želi priopćiti sljedeće: Prema upravo zaprimljenim službenim informacijama koje je Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Bukureštu primilo od rumunjske policije i nogometnog kluba Dinamo Bukurešt, sukladno konačnom traženju UEFA-e hrvatskim navijačima neće biti omogućena kupovina karata niti ulazak na stadion te praćenje nogometne utakmice.'

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija upoznalo je s time predstavnike kluba navijača Torcida.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider