Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Plaćeni oglasi pozivaju navijače, BBB-i se pitaju: Tko je problem, mi ili...?

Hoće li večeras biti gledatelja protiv Gyora?

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamu muke muče s navijačima. Da budemo precizniji, njih na utakmica više nema. BBB-i su se ujedinili u borbi protiv događanja u klubu i ponašanju čelnika te objavili bojkot svih utakmica Dinama. Vidjeli smo koliko je štovatelja Modre boje bilo nakon toga. Mogli su se doslovce izbrojati golim okom i na domaćim utakmicama i na gostovanjima.

Zato klub poziva navijače na utakmicu s Gyorom preko oglasa u novinama. Pozivaju ih i igrači i novi trener Vahid Halihodžić. Mnogima je upravo žao što zbog njegove (r)evolucije Dinama moraju ustrajati u bojkotu. Protiv braće Mamić ima sve više grafita po Zagrebu. Oni najvjerniji sa sjeverne tribine zamjeraju im što su 'privatizirali' klub u smislu 'Dinamo - to smo mi'. Traži se njihov odlazak, no u to malo tko vjeruje da će se dogoditi.

Plaćeni oglas u novinama iskorišten je i za hvalospjeve samima sebi. Hvali se uprava Dinama što je sve postigla, no što im to vrijedi kada iza njih ne stoje navijači. Barem ne oni najvjerniji koji su na svim utakmicama. Hajduk su praktički ostavili bez trofeja zadnjih pet godina, ali u Splitu su ludi za Hajdukom, stadion je pun.

Pitamo se gdje su sada svi oni koji nisu dolazili na Maksimir zbog baklji i huligana. Najžešćih više nema, pa je čudno što onda nema ni onih koji podržavaju Mamića i svojih fotelja i televizora ili komentara na internetu.

'Vidimo sada da su to bile floskule i gluposti. Na proslavi naslova je nakon našeg bojkota bilo 200-300 ljudi. Sve je ovo pokazalo da su BBB-i ti koji najviše vole Dinamo. Mi smo tu i na malim utakmicama, a ne samo kad dođe neki poznati klub', kaže Tomislav Glušić, predsjednik Kluba navijača BBB.

No, bojkot nije jedino sredstvo borbe protiv sadašnje uprave. BBB-i će organizirati tribinu na kojoj će se raspravljati kakvo je to ustrojstvo Dinama, je li sve po zakonu i može li se klub drukčije organizirati.

Nažalost, Dinamo pod Halihodžićem igra sjajno, atmosfera među igračima je nikad bolja, a mi moramo pričati hoće li to sve doći gledati navijači na Maksimir. Rukavina je opet biser HNL-a, Sammir igra u životnoj formi, Etto napokon igra na svojoj pravoj poziciji, a sjever će biti prazan. Teško je zbog toga i igračima i navijačima, ali treba se netko zapitati zašto je do toga došlo.

Navijačima je mjesto na tribini, ne pred televizorima. Na vama je da odlučite hoćete li prihvatiti poziv Mamića na utakmicu ili BBB-a na bojkot te zajedničko gledanje i navijanje u bivšem kinu Mosor u Zvonimirovoj ulici.

Uzvratna utakmica 4. pretkola Europa lige Dinamo – Gyor počinje u 21.15, a tekstualni prijenos možete pratiti na sportskom portalu Gol.hr!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider