Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Hrvatima sude Nizozemac i Belgijanac, Bilić upozorio igrače

Prvu utakmicu hrvatske nogometne reprezentacije na EURU protiv Austrije 8. lipnja u Beču sudit će Nizozemacv Pieter Vink, dok će susret sa Nijemcima 12. lipnja u Klagenfurtu voditi Belgijanac Frank De Bleeckere, odlučila je UEFA.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

41-godišnji Vink dosad nije sudio utakmice Europskog prvenstva, ali je bio prvi sudac koji je sudio utakmicu na novom Wembleyu.

Ove godine je Vink sudio prvu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka između Arsenala i Liverpoola, kada nije dosudio očiti kaznenni udarac za Arsenal.

42-godišnji Frank De Bleeckere je Hrvatskoj sudio utakmicu s Japanom na SP 2006. kada je za hrvatsku reprezentaciju dosudio i kazneni udarac koji je Darijo Srna promašio.

"To su suci iz europskog vrha, koji već godinama sude utakmice Lige prvaka," istaknuo je Bilić, te dodao: "Dodatno ćemo se raspitati kako bi pokušali otkriti kakav stil suđenja imaju. Neki suci naime dozvoljavaju čvršću i kontak igru, neki dozvoljavaju manje prigovore igrače, dok drugi to ne toleriraju."

Na posljednjoj pripremnoj utakmici s Mađarskom hrvatski igrači su pokazivali dosta nervoze i često su se svađali s francuskim sucem. Bilić je istaknuo kako su igrače posebno upozorili na takvo ponašanje, jer je hrvatska reprezentacija na prijašnjim turnirima zbog žutih kartona imala problema.

"Ponovili smo igračima, a ponovljat ćemo im svaki dan, da moraju zadržati mirnoću. Ne smiju gubiti koncentraciju u raspravama sa sucima," istaknuo je Bilić.

Prvu utakmicu prvenstva 7. lipnja u Baselu između domaćina Švicarske i Češke sudit će Talijan Roberto Rosetti, a jedini hrvatski sudac na EURU Ivan Bebek određen je za četvrtoga suca utakmice Grčka - Švedska.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider