Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
euforija na euru

Navijači se na Euru ne boje korone, kada zavlada potpuna ludnica nitko o tome ne razmišlja

Bilo kako bilo, nogometno ludilo zasad je povelo protiv korone. Samo da virus ne pokaže zube - u produžecima.

Kad zavlada nogometno ludilo, zaboravi se i na maske i na distancu. Danci i Talijani sinoć su slavili sve u šesnaest.

Podižu se ulozi i o pitanju broja navijača na stadionima. Karte planu u tren oka, a navijači se ne boje ni Delta ni bilo kakvog drugog soja.

''Jako smo uzbuđeni svi, idem s ekipom. Bit će dobro. Ide nas šestero'', rekla je navijačica Lara iz Varaždina.

gol expired Ronaldo i Portugal ispali i neće braniti naslov, Belgija u četvrtfinalu protiv Italije divider

Što se može, a što ne, ovisi od zemlje do zemlje. Na većini stadiona dopušteno je popuniti od 25 do 30 posto kapaciteta. No, neke zemlje podižu uloge. U mađarskoj Puškaš Areni od početka je dopušten - puni kapacitet od 61 000 navijača. No, na engleskom Wembleyu umjesto prvotne 22 i pol tisuće moći će biti 45 tisuća navijača, što je 50% kapaciteta. A za polufinale i finale, mogla bi se dopustit i popunjenost do 75%. I Danci su popustili. Umjesto prvotnih 15 900 navijača, na tribinama ih sada može biti 25 000. Navijače nije strah širenja virusa.

''Mene osobno baš i nije, s obzirom na to da sam cijepljena i preboljela sam koronu. Ali oni koji nisu cijepljeni, mislim, oni ne mogu ni ući na stadion. Ali oni koji nisu preboljeli, vjerujem da njih malo i jest strah'', rekla je navijačica Lara.
Zbog širenja Delta virusa u Britaniji, vršio se pritisak na UEFA-u da prebaci polufinale i finale u neku drugu zemlju. Nudila se i Italija. UEFA odbila. Upozorenja o broju navijača na stadionima su stizala i od Angele Merkel.

Hrvatski navijači U Danskoj s navijačima: Mnogi kažu da će se igrati za Perišića kao što su Danci igrali za Eriksena divider

Pravila je puno i na travnjacima. Prije svakog putovanja na utakmicu nogometaši moraju biti negativni na PCR testu. Igračima se preporučuje i da se suzdrže od razmjene dresova.

Pa ipak korona je probila u svlačionice. Uz našeg Perišića, španjolski kapetan Sergio Busquets je propustio prva dva susreta jer je bio pozitivan uoči Eura. Iz istog razloga prvu je utakmicu propustio i švedski veznjak Dejan Kuluševski. Problema su imali i Slovaci. Njihov Vavro i jedan član stožera dobili su pozitivne nalaze uoči susreta sa Švedskom. A baš pred sraz s Hrvatskom, pozitivan je bio i mladi škotski veznjak Bily Gilmour. Zanimljivo, škotska reprezentacija nije morala u samoizolaciju. No, morala su dva engleska reprezentativca s kojima je porazgovarao po završetku utakmice između Engleske i Škotske.

gol expired Epidemiolog Kaić o Perišićevoj zarazi: "Postoji samo teoretska mogućnost da je dobio koronu na terenu" divider

Bilo kako bilo, nogometno ludilo zasad je povelo protiv korone. Samo da virus ne pokaže zube - u produžecima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider