Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
WhoSocred.com

Kako su igrali: Broz razočarao, Luka standardno dobar, ali zasjenio ga je engleski debitant

Portal WhoScored.com dao je prolazne ocjene Modriću i Vrsaljku, Brozović najgori na terenu

Hrvatska - Engleska (Foto: GOL.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija poražena je od Engleske na svom prvom ispitu na Euru 1:0. Vatreni su imali velikih problema s uvodnim pritiskom domaćina na Wembleyju, ali uspjeli su doći do zraka i stabilizirati se do kraja poluvremena.

Nažalost, Englezi su u drugom dijelu zabili preko Raheema Sterlinga, a do kraja utakmice imali još pokoju dobru priliku za povećanje vodstva.

Philips i Sterling najbolji

Stoga, ne čudi što su nogometaši Gordog Albiona među najbolje ocijenjenim igračima s današnje utakmice na specijaliziranom statističkom portalu WhoScored.com.

Najvišu ocjenu na susretu dobio je asistent za pobjednički gol Kalvin Phillips, koji je za svoje dodavanje za gol i odrađenih 90 minuta ocijenjen sa 7.5.

Engleski debitant na velikom natjecanju nije imao krivi korak praktički. Nije dao nijednu krivu dugu lotpu, nijednom nije krivo dodao kroz linije, a susret je završio s 94 posto točnih dodavanja, bolje nego Luka Modrić.

Strijelac Raheem Sterling dobio je 7.2, a Mason Mount je zaradio ocjenu 6.9. Među boljima na terenu bili još i braniči Mings s 6.9 te Stones i Trippier koji su dobili 6.7.

Luka i Šime na razini

Najbolji na terenu za Hrvatsku, smatra WhoScored, bio je kapetan Luka Modrić. Standardno. Naš najiskusniji i najbolji igrač dobio je 6.9 za svoj doprinos današnjem susretu. Luka je ponovo bio naš glavni ideolog i motor momčadi, međutim engleski vezni red je ipak nadigrao hrvatski.

Jedini tko je uz njega koliko-toliko zadovoljio danas bio je njegov sugrađanin Šime Vrsaljko, koji je za svoj prvi nastup na ovom Euru također ocijenjen sa 6.9. Nogometaš Atletico Madrida uporno je „orao“ po svojoj desnoj strani, međutim bez konkretnijeg učinka. S njima dvojicom uz bok bio je jedino još Mateo Kovačić, koji je do trenutka kad je napustio teren odigrao dovoljno za ocjenu 6.5.

Broz i Niksi najslabiji

Najgori Hrvat na terenu bio je Marcelo Brozović, smatra WhoScored, koji je do trenutka do kad je zamijenjen igrao za 5.9. Broz je doista bio najveće razočaranje današnjeg susreta jer je suviše griješio u predaji lopte i nikako nije mogao ući u ritam.

Nikola Vlašić također je dobio 5.9, međutim njemu to ne treba uzeti za zlo s obzirom na to da je ušao u nastavku i nije imao toliko vremena za utjecati na susret.

Hrvatska - Engleska Hrvatska - Engleska (Foto: GOL.hr)

 

Quiz Maker - powered by Riddle

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider