Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'miriše na 2008.'

Ćorluka: Izbornik odlično radi s nama, podsjeća me na Bilića

Vedran Ćorluka bio je uz Ivana Rakitića gost konferencije za novinare u kampu hrvatske reprezentacije u Deauvilleu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski reprezentativac Vedran Ćorluka jedan je od najiskusnijih ljudi u momčadi Ante Čačića koju za dva dana očekuje prvi ogled na Europskom prvenstvu. Hrvatsku u Parizu, na Parku prinčeva, u nedjelju čeka dvoboj protiv Turske, a pouzdani hrvatski stoper, koji se uz Ivana Rakitića družio s novinarima na konferenciji za medije, vjeruje da su spremni za natjecanje.

* Kakav imate predosjećaj?

"Dobar je, kao i prije svake utakmice nadam se najboljem. Ne mogu reći da postoji nervoza, to će sutra doći kada dođemo u Pariz i na Park prinčeva, onda će doći ta pozitivna nervoza i trema. Sada još ne".

* Hrvatska protiv Turske ima i pozitivnih i negativnih iskustava.

"Onaj loš osjećaj iz 2008. ne može nadomjestiti niti jedna utakmica, osim naravno ako ne osvojimo turnir", rekao je uz osmijeh.

"Jako puno se potencira ta utakmica, no to je završena priča za nas igrače. Ne razmišljamo o njoj, koncentrirani smo na novu utakmicu i pokušat ćemo da tu utakmicu u Beču još malo više bacimo u prošlost".

* Vi i Vida na stoperskim mjestima. Imate li neku posebnu komunikaciju?

"Jako dobro se razumijemo. Dobro je funkcioniralo osim te jedne utakmice u Norveškoj gdje smo svi podbacili. On je malo brži, agresivniji, ja sam malo, ajmo reći, tehnički bolji, pa se dobro nadopunjujemo".

Ivica Medo

* Koji bi vas krajnji rezultat zadovoljio?

"Teško mi je to reći jer ne znam što bi naciju zadovoljilo. Kao nacija smo nerealni, znamo visoko postaviti letvicu. Ajmo proći skupinu pa ćemo vidjeti. Jasno, ispasti u skupini bio bi neuspjeh".

* Turci su jaki u prekidima. Hoćete li paziti na prekršaje?

"Ako se faul dogodi, znat ćemo se postaviti. Nećemo sad panično paziti da se prekršaj ne dogodi. U tom slučaju znat ćemo što napraviti. Igrat ćemo sasvim normalno".

* Čini se da je odlična atmosfera u momčadi...

"Dugo igramo zajedno, poznajemo se u dušu, familije nam se druže. Odlična smo klapa, sve me podsjeća na 2008. Moraš imati 23 čovjeka koji će živjeti za momčad, i oni koji neće igrati moraju se podrediti momčadi. Nema pojedinačnih interesa, nego sam jedan momčadski interes. Nadam se da će ta dobra atmosfera pomoći".

* Znate li suca?

"Ne znam, osobno se ne družimo", rekao je dobro raspoloženi 'Ćarli'.

"Svakom se mogu dogoditi pogreške. Sigurno je dobar sudac čim sudi velike utakmice. Nadam se da nećemo o njemu poslije utakmice".

* Izbornikove metode rada? Svi ih hvale...

"Puno se to potencira od igrača, podsjeća nas na Slavena (Bilića), malo je sve opuštenije, puno priča s nama, želi čuti naše mišljenje. U dobrom je odnosu s igračima. No, to nije toliko bitno koliko je važno da su treninzi intenzivni, baš nogometni. Igrači su zadovoljni, izbornik to zna pogoditi. A je li to dovoljno, pokazat će utakmica s Turcima. Ali mislim da je stručni stožer pogodio s treninzima i pristupom igračima", zaključio je Ćorluka.

Raspored, rezultati i tablice

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider