Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zbog velikih nereda

UEFA zaprijetila izbacivanjem Rusije i Engleske s Eura!

UEFA je u nedjelju zaprijetila izbacivanjem ruske i engleske reprezentacije s Eura ako se nastave izgredi njihovih navijača kao u međusobnom susretu u subotu u Marseilleu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izvršni odbor UEFA-e upozorio je oba Saveza da neće oklijevati s novim kaznama, čak i isključivanjem ovih reprezentacija s turnira, ukoliko njihovi navijači nastave s divljanjem. Također, UEFA je potvrdila da i Rusiju očekuje kazna zbog događaja u Marseilleu jer je pokrenut disciplinski postupak zbog napada ruskih navijača na engleske na samom stadionu Velodrome.

U sukobima engleskih i ruskih navijača uoči, za vrijeme i nakon utakmice nogometnog EP-a između Rusije i Engleske (1-1) odigrane u Marseilleu, a u koje su se umiješali i lokalni huligani, najmanje je 35 osoba ozlijeđeno, a jedan je engleski navijač u životnoj opasnosti.

Iako su nakon incidenata koji su se u Marseilleu počeli događati već u četvrtak, Francuzi angažirali oko 1200 policajaca na održavanju javnog reda, kaos na ulicama francuskog lučkog grada nije zaustavljen. Policajci su priveli šest osoba, a kako bi zaustavili nasilje bili su prisiljeni treći dan zaredom koristiti i dimne bombe sa suzavcem. Tri su policajca u tim akcijama lakše ozlijeđena.

Scene uličnih borbi iz Marseillea koje su se proširile društvenim mrežama, a pokazala ih je Francuska televizija, zorno su pokazale brutalnost tzv. navijača koji su u sukobima koristili sve što bi im došlo pod ruku, od stolica do metalnih šipki.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider