Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pirotehnika i 'poljubac'

UEFA otvorila standardni postupak protiv Hrvatske i Turske

Ulazak jednog navijača na teren i pirotehnika grijesi su naših navijača na parku prinčeva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je Dubravko Perec, MUP-ov voditelj odjela za sprečavanje nereda na sportskim natjecanjima, Hini rekao kako niti jedan hrvatski navijač nije priveden u Parizu, u pritvoru je ipak prenoćio navijač koji je nakon gola Luke Modrića utrčao nakratko u teren i poljubio hrvatskog reprezentativca.

Zbog toga, ali i paljenja manjeg broja pirotehničkih sredstava, UEFA je otvorila standardni disciplinski postupak protiv Hrvatske, ali i Turske, čiji su navijači bacali petarde i palili baklje.

No, sve u svemu, ponašanje navijača bilo je sjajno uz jednu mrlju. Hrvatski navijači su cijelo vrijeme sjajno bodrili 'vatrene' izuzev incidenta u devetoj minuti utakmice kada je dio navijača uzvikivao 'Za dom spremni'.

Prema službenim UEFA-inim podacima, na utakmici je bilo 43,842 gledatelja pri čemu je bilo najmanje 13,000 hrvatskih navijača.

Jedini incident prije utakmice dogodio se nekoliko stotina metara od ulaza u stadion kada su navijači pariškog PSG-a napali turske navijače. Velika skupina Parižana okomila se na turske pristalice, a ozbiljniji sukob spriječen je brzom intervencijom policije. Mediji su objavili kako je među ultrasima PSG-a bilo i srpskih navijača, koji su se htjeli osvetiti Turcima za ubojstvo navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića u Istanbulu prošle godine.

Odluku o možebitnoj kazni Hrvatskoj i Turskoj UEFA će donijeti 21. srpnja.

Otkako je počeo EURO UEFA je pokrenula postupke i protiv Ruskog, te Albanskog nogometnog saveza. Protiv Rusa je pokrenuta istraga zbog divljanja navijača za vrijeme utakmice protiv Engleske, rasističkih ispada, te pirotehnike, dok su Albanci na udaru zbog pirotehnike i nedoličnih poruka na tranasparentima. UEFA će o Rusima odlučivati već 14. lipnja, a o Albancima 21. srpnja.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider